Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 154 (8378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Cornu Luncii a găzduit, de ziua comunei, o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Cornu Luncii a găzduit duminică, 2 iulie, a șaptea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale. Evenimentul a fost organizat de ziua comunei și a avut loc pe platoul din apropierea sălii de sport din satul Brăiești. Ca în fiecare an, gospodinele, gospodarii, dar și firmele din comună și din localitățile învecinate s-au întrecut în a prezenta cele mai delicioase produse și mâncăruri tradiționale, de la sarmale și tocăniță de miel și până la balmuș jântuit, plăcinte cu brânză, dulcețuri, zacuscă, alivincă, prăjituri ca la bunica, plăcinte, turtă cu julfă, tartă cu fructe, tocinei, șorici sau preparate tradiționale din carne de porc. Unele gospodine și-au prezentat produsele și într-o manieră amuzantă. Astfel, sarmalele unei gospodine au fost însoțite de mesajul „Unde-ai mai văzut matale, festival fără sarmale? Sarmale în foi de viță, fără - cea de porc cărniță?”.

Gazda festivalului a fost primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, iar printre cei care au dat curs invitației de a participa la acest eveniment s-au numărat senatorul Gheorghiță Mîndruță, deputatul Gheorghe Șoldan și subprefectul Cristian Șologon. În cuvântul său din deschiderea festivalului, Gheorghe Fron le-a urat bun venit tuturor gospodarilor și celor care sunt prietenii comunei Cornu Lunci. „Este o zi mare pentru noi, este ziua comunei și avem a șaptea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale. Noi promovăm tot ce înseamnă produse tradiționale, meșteșuguri lăsate din moși strămoși și tot ce este mai frumos și ce avem de la părinți, bunici și de la străbunicii noștri. Vă invităm pe toți să mergeți să gustați din produsele specifice de casă, balmoș, tocăniță, berbecuți la proțap, sarmale cu urdă, sarmale cu păsat, prăjituri și foarte multe bunătăți pe care le fac gospodinele din comuna noastră și le-au pregătit acum. Mulțumim tuturor invitaților noștri”, a declarat Fron. Și la ediția aceasta, platoul pe care a avut loc festivalul a fost acoperit de umbrele multicolore, astfel încât toți cei prezenți s-au putut adăposti de soare. Participanții la festival au avut parte și de un spectacol susținut de artiști locali și consacrați, respectiv Taraful Fraților Năstase de la Bacău, Ansamblul Folcloric „Voievozii” din Maramureș, Viorica Macovei, Leonard Zamă, Maria Luiza Mih & Ceterașii, Ancuța Corlățan, Cătălina Tereza Alexa, Daniel Pop.

30 de preoți au primit titluri de „Cetățean de Onoare”

Primarul Gheorghe Fron a oferit și mai multe titluri de ”Cetățean de Onoare” și diplome pentru ”cuplurile de aur”, care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Titluri de ”Cetățean de Onoare” au fost acordate pentru 43 de persoane, dintre care 30 sunt preoți de la lăcașele de cult din Cornu Luncii, dar și de la parohii din Italia, Germania, Anglia, Austria și din Muntele Athos. Gheorghe Fron a precizat că titlurile de Cetățean de Onoare au fost acordate pentru 19 preoți din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, cinci preoți ai Bisericii Greco-Catolice, doi preoți din cadrul Bisericii Romano-Catolice și patru preoți din cadrul Bisericii Ortodoxe pe Stil Vechi. Aceeași distincție au mai primit-o alte nouă personalități, șefi de instituții, medici, avocați, universitari sau cadre militare, precum și patru elevi cu rezultate deosebite în competiții sportive. „În Cornu Luncii s-au născut și au crescut 33 de preoți, un episcop și un sfânt. După cum știți, este vorba de sfântul ocrotitor al tuturor emigranților din lume, Ioan sau Ieremia Valahu, așa cum este cunoscut, născut în a doua domnie a lui Lăpușneanu. Suntem mândri că acolo unde este Dumnezeu lucrurile merg bine. Dovadă tot ce se întâmplă bun în comuna noastră este pentru că dumneavoastră și toti cetățenii comunei sunteți credincioși”, a spus Gheorghe Fron. De ziua comunei, primarul Gheorghe Fron a acordat diplome și cadouri pentru 21 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie, acestea fiind invitate apoi la o masă la un restaurant. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cornu Luncii a găzduit, de ziua comunei, o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cornu Luncii a găzduit, de ziua comunei, o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei