Centrul Cultural Gura Humorului a găzduit sâmbătă, 17 iunie, a V-a ediție a Festivalului Interjudețean de Folclor – Concurs de Interpretare Vocală și Instrumentală ,,Cânt cu drag în Bucovina” organizat de Clubul Copiilor Gura Humorului, sub coordonarea prof. Luminița Chiriac.
110 elevi din palate, cluburi și școli gimnaziale din județele Botoșani, Neamț și Suceava s-au înscris în competiție pentru următoarele categorii de vârstă: 7 - 9 ani; 10 - 12 ani; 13 - 15ani; 16 - 18 ani. Soliști vocali si instrumentiști, taraf, grup vocal, grupuri folclorice au evoluat, având ca repertoriu cântece specifice zonei.
În urma deliberării, juriul a decis să ofere trofeul festivalului după cum urmează: la categoria 16 - 18 ani, solist vocal, elevei Nicoleta Floriștean, de la Clubul Copiilor Gura Humorului; la categoria 13 - 15 ani, solist vocal, elevei Cojocariu Daria Iustina de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni; iar la categoria 10 - 12 ani, solist instrumentist, elevului Aursăchioaie Darius de la Școala Gimnazială Gorbănești, Botoșani.
Juriul a fost format din inspector școlar pentru arte, profesor Loredana Mihaela Ceică, interpreta Maria Macovei, interpretul Dănuț Onoiu, Maria Macarov - director la Clubul Copiilor Gura Humorului, Cristi Milici - referent la Centrul Cultural Gura Humorului și Luminița Chiriac - profesor la Clubul Copiilor Gura Humorului. S-au punctat atât repertoriul ales, calitatea vocii, interpretarea, dar și autenticitatea costumului popular, precum și prezența scenică.
„Rezultatele acestei ediții a festivalului - concurs <Cânt cu drag în Bucovina!> sunt pe măsura muncii, dragostei și pasiunii tuturor participanților, care au fost aplaudați din plin la scenă deschisă, obținând fiecare din ei premii valoroase.De aceea, merită felicitați cu prisosință copiii - pentru participare, părinții - pentru implicare și profesorii - pentru dăruire, îndrumare și drag de Bucovina!”, transmit organizatorii.
Potrivit acestora, evenimentul are în vedere cultivarea în rândul copiilor a dorinței de păstrare și promovare a tradițiilor neamului românesc, descoperirea și lansarea de noi talente din rândul elevilor pasionați de folclor, valorificarea cântecelor populare din Bucovina, precum și realizarea unui schimb de experiență între instituțiile implicate.