Cea de a VIII-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești pe teme de Silvicultură și Protecția Mediului a fost organizată în acest an de Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, împreună cu Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Devenit o tradiție în colaborarea dintre cele două facultăți, evenimentul s-a derulat la finalul săptămânii trecute în cadrul Centrului de Pregătire și Formare Continuă al USV din Vatra Dornei.
La sesiunea de comunicări, care și-a propus promovarea tinerilor și a ideilor de cercetare a acestora, au participat cu lucrări științifice studenți din cinci centre universitare unde există facultăți sau specializări de silvicultură: Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate din Timișoara și Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș - Centrul de Studii din Sfântu Gheorghe.
În cadrul evenimentului studenții, masteranzii și doctoranzii au prezentat lucrări cu teme din diverse domenii: silvobiologie, dendrocronologie, amenajarea pădurilor, exploatarea masei lemnoase, protecția pădurilor sau împăduriri, cel mai abordat subiect referindu-se la importanța lemnului mort în conservarea biodiversității pădurilor. La final studenții au primit diplome de participare din partea facultăților organizatoare, iar Asociația Forestierilor din România (ASFOR) a premiat prezentările celor mai buni studenți din fiecare centru universitar participant. Selectarea premianților s-a realizat în urma voturilor acordate de către studenți. Ciprian Muscă, președintele ASFOR, a oferit premiile următorilor studenți: Mălina Aursulesei - Facultatea de Silvicultură Suceava, Florentina Barbu - Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov, Andrei Marian Silviu - Facultatea de Agricultură București, Ionela-Florina Andrițoiu - Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara și Opra Boglárka de la Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș.
O excursie tematică în Parcul Național Călimani a încheiat într-o atmosferă plăcută evenimentul așteptat în fiecare an.