Cel mai mare dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, este invitatul din această săptămână al podcastului „Interviurile Monitorul”. Aflat în Suceava, pentru a participa la Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec”, dramaturgul ne-a vorbit despre viața sa în Rădăuți, despre persoanele care i-au influențat destinul, începând din școala generală și până la liceu, ne-a descris momentul în care a luat primul premiu în domeniul literar, dar ne-a recitat și din prima sa poezie publicată.
A descris în amănunt atât momentul care l-a enervat și l-a făcut să fugă de acasă, licean fiind, cât și incredibila complicitate a oamenilor din Rădăuți, profesori, elevi, prieteni, vecini, care nu l-au întrebat niciodată despre acel moment de răzvrătire juvenilă.
În timpul facultății, Matei Vișniec l-a cunoscut pe studentul - poet sucevean „mai bun ca Mircea Dinescu”, o altă persoană care i-a influențat viața.
Din podcastul pe care îl puteți viziona integral pe canalul de YouTube al „Monitorului de Suceava”, puteți afla de ce consideră Matei Vișniec că „ne lăsăm colonizați de tehnologie”, unde a găsit răspunsurile la cele mai importante întrebări personale, de ce i-au cenzurat comuniștii piesele de teatru, dar și ce alege între poezie, teatru și jurnalism?