Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 118 (8342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diferențe între fierul de călcat clasic și cel cu aburi

Fierul de călcat este un dispozitiv foarte important în gospădăria fiecărei familii.Acesta este folosit la întinderea materialelor textile, precum cămășile, tricourile, bluzele, sau chiar și pantalonii și articolele intime, pentru un look curat și aranjat. Nimeni nu își dorește să pară neglijent la o ședință importantă, la un eveniment select sau la o ieșire în oraș alături de prieteni, așa că, în rândurile ce urmează, vă vom enumera câteva diferențe între fierul de călcat clasic și cel modern, cu aburi. Este important să aflați de ce funcționalități dispune fiecare pentru a vă putea ajuta să alegeți în consecință aparatul potrivit.

Fierul de călcat clasic se crede că a fost creat de către Henry W. Seeley, în anul 1882. Încă de pe atunci, oamenii puneau accent pe felul în care se îmbrăcau și pe hainele ordonate, aranjate. În momentul de față, ne referim la fierul clasic ca fiind un aparat ce funcționează la priză și are diferite trepte de încălzire, reglate printr-o rotiță termostat. Nu dispune de funcționalități precum hidratarea textilelor prin aburi, ci vine doar cu o talpă atașată de aparat. Această talpă este confecționată de obicei din materiale precum inox, aluminiu sau teflon.

Chiar dacă,  în zilele noastre, fiarele clasice se fabrică într-o mai mică măsură, există totuși o gamă largă din care puteți alege. Aici intervin numai diferențele dintre materialele tălpii. Și anume, fiarele cu talpă de inox se încadrează într-un buget mai scăzut, fiind un material ce se zgârie ușor și nu acordă cea mai atentă întindere a textilelor. Pe când aluminiul și teflonul se folosesc mai des, datorită încălzirii mai puternice și a durabilității. Dacă aveți nevoie de o călcare rapidă a unei haine nu foarte șifonate, ce s-a uscat aproape dreaptă, atunci vă recomandăm fierul clasic. Nu va fi o investiție mare, deci nu va deranja nici bugetul familiei prea mult.

Fierul de călcat pe aburi, pe de altă parte, se încadrează în categoria electrocasnicelor moderne și vine la pachet cu multe funcționalități precum: hidratarea textilelor, adaptabilitatea în funcție de sensibilitatea hainelor, termostat, recipient pentru apă și călcare uscată sau umedă. Și aici găsim o gamă variată de astfel de aparate, însă intervin în ecuație mai multe tipuri de tălpi.

Pe lângă cele din ceramică, aluminiu, sau teflon, găsite la modele de fier de călcat Philips, de exemplu, există și tălpi confecționate din paladiu, granit sau safir. Aceste dispozitive se duc spre un buget mai mare, însă vor fi o investiție de durată, ce va merita. Fierul de călcat cu aburi funcționează tot la priză. Rotița termostat ajută la stabilirea temperaturii de încălzire a tălpii, de aici și adaptabilitatea amintită mai sus.

Acum, există aparate ce dau voie utilizatorului să seteze o temperatură exactă, și nu doar să învârtă termostatul până la „încălzire minimă sau maximă”. Această funcție reprezintă un plus. Un alt plus al fierului modern este recipientul pentru apă. Unele țesături necesită să fie înmuiate înainte de călcare și, datorită acestui recipient, călcarea cu abur este la îndemâna oricui.

Există aparate cu recipiente inteligente, ce pot stoca apa într-o cantitate mai mare și ce au sisteme incorporate de eliminare a calcarului. Un astfel de sistem este necesar dacă folosiți apă de la canal. O altă funcție ce merită menționată are legătură tot cu aburul. Cu ajutorul termostatului, puteți seta din buton fie să stropiți textilele, fie să puneți aparatul pe jet puternic de aburi înainte de călcare. Luați în considerare indicațiile găsite pe etichetele de îmbrăcăminte și acționați ca atare. Am ajuns și la ultima funcție, și anume călcarea uscată.

După ce, în rândurile precente, v-am prezentat beneficiile călcării umede, acum vă spunem că fierul modern vine și cu opțiunea de călcare uscată, fără a se folosi de apa din recipientul destinat și funcționând în mod clasic. Nu toate hainele au nevoie de hidratare, astfel că, dacă vă doriți un produs 2 în 1, fierul de călcat modern este alegerea perfectă.

Aflați acum la final, sperăm că articolul de față v-a ajutat să faceți o alegere inspirată în materie de electrocasnice utile și sperăm că acestea se vor adapta rapid la modul dumneavoastră de viață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferențe între fierul de călcat clasic și cel cu aburi.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diferențe între fierul de călcat clasic și cel cu aburi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei