Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a susținut două concerte în Bavaria, în cadrul „Săptămânii Europei”, în baza unui parteneriat cultural semnat între Institutul Bukovina și Universitatea din Augsburg, pe de o parte, și Arhiepiscopie, de cealaltă parte. Primul concert a fost în data de 10 mai a.c., în Barfüßerkirche, în Augsburg, iar al doilea în 11 mai, în localitatea Thierhaupten. Unul dintre jurnaliștii germani prezenți la ambele concerte a declarat că a fost „extraordinar, fantastic, încă adânc impresionat”.
Preotul Mihai Cobziuc, consilier eparhial la Biroul de Relații pentru Minorități al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la inițiativa căruia s-au pus bazele parteneriatului în domeniile cultural și social cu Institutul Bukovina și Universitatea din Augsburg, a declarat că în Gerrmania au fost 10 din cei 25 de membri ai Coralei preoțești „Ștefan Nosievici” a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În deschidere, corul a cântat „Odă bucuriei”, partea din Simfonia a 9-a de Ludwig van Beethoven care a devenit Imnul Europei, apoi muzică religioasă liturgică bizantină din spațiul românesc și piese românești, ucrainene și germane, un proiect numit „Redescoperiri muzicale din sud-estul Europei”. „A fost ca o misiune, să ducem cântul bizantin în spațiul european, din acest spațiul multietnic, multicultural și multireligios, care este Bucovina”, a declarat preotul Cobziuc, iar preotul Ciprian Curcă a spus că cele două concerte au însemnat „bucuria de a dărui, în Săptămâna Europei, din valorile noastre creștine, ortodoxe și europene”.
Corala a fost dirijată de coordonatorul grupului, preotul protoiereu Ionel-Doru Budeanu, și preotul Ciprian Curcă, care împreună cu preoții Florin Melinte, Ionuț Lupașcu, Mihai Cobziuc, Iulian Borgovan, Bogdan Țarcă, George Apetrei, Petru Ilincăi, Ioan Colban „au redat auditoriului, pe de o parte, frânturi din spiritualitatea românească, iar pe de alta, solidaritatea față de poporul ucrainean, prin interpretarea piesei Пливе кача по Тисині”, un cântec tradițional ucrainean despre „momentul despărțirii dintre mamă și fiul ei care merge la război, cuprinși fiind de gândul că nimeni nu va ști dacă se va mai întoarce viu”, după cum se arată pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, într-o relatare despre concertele din Bavaria. Sunt de asemenea transmise public mulțumirile preotului Cobziuc față de Katharina Habercorn, expert pentru regiunea Bucovina, Kristina Eiden, curator al Institutului, și Iana Osterkamp, directorul Institutului Bukowina.