Un frumos pui de căprioară, recent venit pe lume, care așteaptă nemișcat și neajutorat venirea mamei sale, plecată după hrană, a fost găsit în pădurile Sucevei de către un silvicultor, care l-a filmat, fără a se atinge de el, spunându-le și altora cum trebuie procedat în astfel de situații.
Aflat într-o acțiune de monitorizare, Adi Luca, angajat al Direcției Silvice Suceava, a observat într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna un ieduț de căprioară, un adevărat “Bambi” – vedeta unui film care a făcut istorie, în întreaga lume.
“Dacă găsiți un pui de căprioară sau de ciută nu interveniți, nu îi luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere.
Căprioarele dau naştere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi se dezvoltă rapid. Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească”, au explicat silvicultorii, care au postat filmarea pe pagina Regiei Naționale a Pădurilor.
Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270.000 de hectare păduri de stat.