Peste 20 de școli din întreg județul sunt pe lista intermediară a Ministerului Educației pentru dotarea cu laboratoare inteligente – smart lab, fiecare în valoare de maximum 60.000 de euro.
La nivel național sunt peste 1.000 de unități școlare care au trecut de prima etapă de selecție realizată de ministerul de resort, cea de evaluare e eligibilității proiectelor, acestea urmând să treacă printr-un nou filtru, de evaluare calitativă. Pentru implementare, fiecare proiect trebuie să obțină minim 70 de puncte. Valoarea totală a finanțărilor este de 117.499.800 de euro, fără TVA, prin PNRR.
Prin proiect se pot finanța următoarele investiții: achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific „smart lab”); achiziționarea de conținut educațional, software și licență specifice; conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ; instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor de tip „smart lab”.
„Aceste laboratoare pot fi utilizate la toate disciplinele de studiu și reprezintă un concept modern de învățare virtuală, cu posibilitatea de a fi adaptate profilului oricărui liceu”, se arată în proiect.
Pe lista intermediară a Ministerului Educației, care cuprinde școlile admise după prima etapă, se regăsesc colegiile naționale „Ștefan cel Mare” Suceava, „Spiru Haret” Suceava, „Petru Rareș” Suceava, „Mihai Eminescu” Suceava, "Nicu Gane" Fălticeni, „Dragoș Vodă” Câmpulung, „Ștefan cel Mare” Câmpulung – Militar, colegiile tehnice „Petru Muşat" Suceava, de Industrie Alimentară Suceava, "Mihai Băcescu" Fălticeni, "Andronic Motrescu" Rădăuţi, "Vasile Lovinescu" Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul Economic Suceava, Liceul "Filadelfia" Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Seminarul Teologic, Palatul Copiilor Suceava, Clubul Copiilor Fălticeni, Liceul Natanael Suceava, liceele din Cajvana și Solca etc.