Joi, 4 mai, la iniţiativa Protoieriei Fălticeni şi cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a desfășurat cea de-a cincea acţiune de completare a regenerărilor naturale în zona forestieră Băişescu, din comuna Ostra. În activitatea de ocrotire şi înfrumuseţare a naturii pentru generaţiile viitoare au fost implicaţi mai mulţi slujitori ai sfintelor altare din zona Fălticeni.
Preotul Georgian Rotar, secretar în cadrul Cancelariei Protopopiatului Fălticeni, ne-a spus: „Sezonul de primăvară este cel mai potrivit pentru plantarea de puieţi. 34 de preoţi din Protopopiatul Fălticeni au sădit puieţi de arbori, în special din specia răşinoase, pe un teren lipsit sau ocupat parţial de vegetaţie forestieră. Activitatea a fost precedată de rugăciunea de binecuvântare a activităţii de împădurire rostită de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, după care domnul inginer Gheorghe Negură, şeful Ocolul Silvic Silva Bucovina, împreună cu alţi ingineri silvici prezenţi la această activitate, a explicat preoţilor care sunt regulile de bază şi etapele care trebuie respectate la plantarea corectă a arborilor, evidenţiind importanţa şi efectele benefice în urma împăduririi făcute cu responsabilitate. Materialul săditor a fost asigurat de către Ocolul Silvic Silva Bucovina, care deține şi pepiniere proprii pentru producerea puieţilor de răşinoase”.
Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a mulţumit Înalt Preasfinţitului Părinte Calinic pentru susţinere şi încurajare, dar mai ales pentru binecuvântarea arhierească de a duce la bun sfârşit această activitate a preoţilor din Protopopiatul Fălticeni.
„Efortul depus de preoţi a meritat, pentru că, la finalul activităţii de împădurire, am putut privi cu multă bucurie şi satisfacţie ceea ce s-a realizat în doar câteva ore, datorită experienţei dobândite în ceilalţi ani.
Suntem datori să protejăm natura şi să avem grijă în a chivernisi acest mare dar primit de la Dumnezeu. Ocrotirea naturii reprezintă de fapt modul în care ne raportăm la creaţia lui Dumnezeu, astfel încât aceasta ne răsplăteşte cu tot ceea ce avem nevoie în mod fizic să supravieţuim. Prin plantarea pomilor, prin grija faţă de mediul înconjurător, împlinim şi o parte din porunca lăsată de Dumnezeu omului <Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi!>. Avem mulţumirea sufletească pentru că am reuşit să punem şi noi umărul ca această pădure să ajungă la maturitate”, a declarat la final părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.