Construită la mijlocul secolului al XIX-lea, clădirea amplasată pe strada Dragoș Vodă, în spatele Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, unde a funcționat și o grădiniță înainte de a fi închisă, și-a recăpătat gloria de altădată. Imobilul aflat în proprietatea firmei General Construct este un reper în cadrul sitului urban monument istoric și ilustrează o anumită tipologie de clădire de locuit, reprezentativă pentru o anumită epocă, tipologie care nu mai este reprezentată decât prin foarte puține exemple în Suceava.
Clădirea va face parte din Ansamblul Rezidențial Ștefan cel Mare. Mai exact, conceptul volumetric și arhitectural al imobilului nou construit, pe această latură a ansamblului, este subordonat acestei case menținute pe amplasamentul ei. Modul de rezolvare a peretelui cortină al fațadei de pe această latură a Ansamblului va permite punerea în valoare a casei restaurate, prin decuparea suprafeței vitrate, care îi va asigura un fundal neutru și reflectorizant.Cu ocazia lucrărilor au fost păstrate şi restaurate porticul faţadei principale şi beciul cu bolţile de cărămidă originale. Au fost păstrate amplasamentul, forma şi dimensiunile construcţiei originale. Au fost refăcute integral elementele decorative ale faţadei (profilaturi şi ancadramente), păstrându-se formele şi dimensiunile acestora şi folosind materiale prevăzute în proiectul iniţial.
Lucrările de reabilitare s-au derulat astfel încât clădirea să răspundă exigențelor de funcționare a unui centru de imagistică medicală. Accesul principal în clădire se menține pe fațada principală a acesteia, realizându-se și un acces funcțional secundar pe fața opusă. Ușile și ferestrele degradate care le-au înlocuit pe cele originale au fost refăcute într-un sistem ce permite reproducerea cât mai apropiată a unei tâmplării din epoca de construcție a casei spre exterior, iar spre interior realizarea unei tâmplării termoizolante din lemn stratificat cu suprafețe vitrate mari.
Elementele decorative s-au refăcut la formele și dimensiunile inițiale, ca și în cazul bazei de piatră, coloanelor și capitelurilor de piatră și cărămidă ale porticului de acces, care au fost restaurate. Și golurile de aerisire ale podului s-au refăcut conform imaginii de epocă a clădirii, reprodusă în studiul istoric.
Veche de peste un secol și jumătate, clădirea a avut mai multe destinații. Inițial, a fost casă de locuit, iar după al Doilea Război Mondial, după naționalizare, în imobil a funcționat Inspectoratului Școlar Județean. Ulterior în imobil a funcționat o grădiniță, iar apoi a intrat în proprietatea General Construct, care a decis să o refacă conform originalului.
Clădirea are elemente arhitecturale clasicizante: coloane, frontoane, ancadramente, care marchează aparatul de intrare, care îi dau un caracter monumental. Imobilul are și beciuri din cărămidă, care este posibil să fie mai vechi decât clădirea în sine, beciuri care au beneficiat de lucrări de consolidare și resaturare.
Practic, prin toate lucrările efectuate, firma General Construct a reușit să mențină în viață o clădire reprezentativă pentru zona comercială din Suceava veche.