Piața obor de la Verești poate fi numită fără teama de a greși un mall în aer liber. Iar dacă ținem cont că aici sunt și animale vii, unele dintre ele de dimensiuni mari, cum ar fi vacile sau caii, putem spune că la Verești e mai mult decât un mall. Bine, în această piață pestriță cu oameni de o diversitate mare se mai găsesc și scânduri, dulapi pentru construcții, dar și rățuște, pui de găină sau de curcă, precum și iepurași. Sunt și lucruri vechi, dar și lucruri noi, pentru toate buzunarele.
De pe o alee cu haine se aude cum cineva strigă din toți rărunchii, ”două la cinci lei”, iar concurența nu se lasă mai prejos și vine cu propria ofertă: ”patru la zece lei”. Practic, e același lucru, dar depinde cine ascultă. Godacii sunt înghesuiți prin câte o mașină sau un țarc de lemn. Prețul lor diferă în funcție de mărime și de numărul de săptămâni, dar totul se stabilește în urma unei tocmeli ad-hoc.
Nu lipsesc legumele, răsadurile, dar și tot felul de piese de schimb, utilaje de măcinat grâne, saci cu cereale. Practic, aici, la Verești, nu cred că există ceva ce ai nevoie și să nu poți găsi. Iar din loc în loc se văd rotocoale de fum care se ridică spre cer. E semn că acolo se vând mici. Iar fiecare loc e cu clienții lui, la unii cu cozi chiar și de 25-30 de oameni. Până la urmă, micul face parte din cultura târgului obor de la Verești. Iar mulți care vin acolo o fac doar pentru socializare și pentru a mânca niște mititei și a bea o bere. Pentru cine este amator să meargă la Verești, târgul funcționează în fiecare duminică, la orele dimineții.