Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 28 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 97 (8321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

„Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” este marele câștigător al premiului „Destinația Anului 2023 în România”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” este marele câștigător al premiului „Destinația Anului 2023 în România”, în cadrul galei care a avut loc joi seara, la Palatul Culturii din Iași. Premiul pentru județul Suceava a fost primit de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă. Acesta a subliniat faptul că premiul a fost câștigat în urma nominalizărilor primite din partea publicului și a specialiștilor din domeniul turismului, Bucovina având, la toate categoriile, cel mai mare număr de voturi.

El a arătat că premiul este cu atât mai important cu cât peste 100 de destinații turistice din România s-au luptat pentru titlul de Destinația Anului 2023 în România. Barbă a spus că Suceava a mai avut două nominalizări pentru această distincție, respectiv „Atracții cultural-educative - Cetatea de Scaun a Sucevei” și „Comori naturale - Tara Dornelor”. „Ținutul Mănăstirilor este un proiect promovat încă din 2019, când președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, propunea un concept, Hai in Bucovina, de dezvoltare a turismului bazat pe 12 piloni. Bisericile și mănăstirile din Bucovina, pornind de la cele incluse în Patrimoniul UNESCO, au fost reabilitate prin mari proiecte de investiții și promovate prin acțiuni inedite și prin evenimente devenite de acum tradiționale, cum ar fi Paștele în Bucovina, cu aducerea Luminii Sfinte începând cu anul 2009, Pelerin în Bucovina, programul Ștefanian, Festivalul de Artă Medievala Ștefan cel Mare, Crăciun în Bucovina, toate mărci înregistrate, și multe, multe altele”, a precizat Niculai Barbă.

El a arătat că „Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” este o destinație turistică ce se întinde pe un areal de 2.816,7 km pătrați, care cuprinde localitățile Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Arbore, Mănăstirea Humorului, Cacica, Botoșana, Cajvana, Pătrăuți, Mitocu Dragomirnei, Șcheia, Ilișești, Udești, Baia, Râșca, Slatina, Vama, Sadova, Fundu Moldovei, Pojorâta, Dorna Arini, Ciocănești, Panaci, Gura Humorului, Dolhasca, dar și Suceava, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei. „În toate aceste localități se regăsește o zestre impresionantă de mănăstiri și biserici, iar densitatea și valoarea acestor obiective turistice religioase reprezintă o adevărată carte de vizită a județului Suceava în întreaga lume”, a punctat Niculai Barbă. El a amintit că în ultimii ani s-au restaurat și au fost puse în valoare la adevărata valoare mai multe biserici și mănăstiri, în special cele care sunt monumente UNESCO.

„Mănăstirile atrag ca un magnet turiștii, iar Consiliul Județean Suceava a avut foarte multe proiecte de promovare atât în țară, cât și în străinătate. Pe lângă partea culturală, județul Suceava atrage turiști și prin gastronomia și ospitalitatea bucovineană, dovada fiind cei peste 500.000 de turiști din anul 2022. Ținutul Mănăstirilor înseamnă dezvoltarea infrastructurii, creșterea numărului de paturi și de unități de cazare. Și trebuie menționat faptul că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a încurajat și promovat Bucovina încă de când era ministru prin susținerea agro-pensiunilor”, a declarat Niculai Barbă. El a mai spus că printre cele mai importante obiective turistice din „Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” se numără, fără a se limita la acestea, mănăstirile și bisericile Voroneț, Moldovița, Sucevița, Arbore, Mănăstirea Humorului, Pătrăuți, Sf. Ioan, Dragomirna, Probota, Reuseni, Slatina, Râșca, Sf. Ilie, Botoșana, Bălinești, Siret și, nu în ultimul rând, „un adevărat Ierusalim al neamului românesc, Mănăstirea Putna”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” este marele câștigător al premiului „Destinația Anului 2023 în România”.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” este marele câștigător al premiului „Destinația Anului 2023 în România”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei