Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarant că această formațiune politică se opune categoric impozitării suplimentare a veniturilor angajaților din mediul privat. Mai mult, Eugen Tomac consideră că propunerile actualei puteri din România „pentru a umple golul bugetar sunt de un caraghioslâc fără margini”, care seamănă cu atitudinea personajului Farfuridi din “O scrisoare pierdută”: “Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”.
El și-a susținut afirmația precizând că în realitate nimeni nu se atinge de clientela politică. „Trebuie să luăm cazul premierului Nicolae Ciucă. Acesta are trei venituri bugetare şi niciunul nu depăşeşte valoarea salariului Preşedintelui României, cu o pensie specială de 17.990 de lei, salariu de 24.000 de lei brut şi indemnizaţie de senator de 18.270 de lei. Pe logica actuală, niciunul dintre aceste venituri nu-i va fi impozitat pentru că nu depăşeşte salariul Preşedintelui României”, a spus Tomac. El a arătat că, cel mai probabil, se poate vorbi de câteva sute de bugetari care iau salariu mai mare decât preşedintele României, cei care primesc sporuri pentru fonduri europene şi de câteva zeci de pensionari speciali care au pensii mai mari de 25.000 de lei. Tomac a adăugat că eliminând cazurile care se aplică celor care depind într-o formă sau alta de stat, pensionari speciali şi bugetari, devine evident că, de fapt, actuala putere, respectiv PNL și PSD, vrea să introducă „o impozitare progresivă sălbatică” prin care să descurajeze munca şi performanţa. „În fapt, nu au evoluat foarte mult de la cursurile de marxism în care se propovăduiau lupta de clasă şi egalizarea cu orice preţ, de regulă în jos. Mai mult, este consternantă disponibilitatea lui Nicolae Ciucă de a accepta o astfel de soluţie. Pe de o parte, pare deja aflat sub pulpana PSD. În loc să-şi asculte unii colegi care îşi dau seama de pericolul abandonării cotei unice, el preferă să-i roage să nu atace PSD. Dar în același timp nu înţelege nimic din ce se întâmplă cu el din perspectivă politică”, a spus liderul PMP.
El a evidențiat faptul că în mod categoric PMP se opune unei măsuri de impozitare suplimentară a veniturilor angajaţilor din mediul privat, în condițiile în care „gaura bugetară de acum” vine tocmai din colectarea scăzută urmare a birurilor crescute pe care le-a adus noul Cod Fiscal.