Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” au bifat un bilanț notoriu în ceea ce privește olimpiadele și concursurile școlare din această primăvară, aceștia calificându-se la 13 competiții naționale.
”La Colegiul Național <Dragoș Vodă> Câmpulung Moldovenesc s-au obținut, la competițiile școlare, cele mai frumoase rezultate din ultimii ani, datorită pasiunii, talentului și muncii, deopotrivă ale elevilor și ale profesorilor îndrumători!”, au transmis reprezentanții școlii.
Înzestrată cu talent și pasiune în domeniul disciplinelor umaniste, Sofia Mareci, din clasa a IX-a, a promovat la etapa națională a trei olimpiade școlare: Limba și literatura română (prof. Moroșan Ana Maria), Cultură și spiritualitate românească (prof. Moroșan Ana Maria și pr. prof. dr. Cojocari Alexandru), Istorie (prof. Ștefăroi Octavian).
De cealaltă parte, continuând o preocupare mai veche pentru geografie, elevii Ștefăroi Teodora, Lucasciuc Alin Vasile și Văleanu Ștefan, din clasa a X-a, au promovat la etapa superioară a Olimpiadei de Geografie, sub îndrumarea prof. dr. Piticar Mihai-Toader.
Reunind logica matematică și intuiția lingvistică,Ghelbere Andreea, din clasa a XI-a, s-a calificat la Olimpiada națională de Lingvistică (prof. Ghidion Dorina).
Totodată, elevul Cârloanță Teodor, din clasa a XI-a, s-a calificat de pe locul I la două olimpiade naționale: Olimpiada de Biologie (prof. Zancu Daniela) și Științele Pământului (prof. Zancu Daniela, Petrașuc Ana Maria, Piticar Mihai-Toader și Debren Nicolae).
Continuând deja o tradiție, echipajul format din eleviiGhelbere Andreea, Candrea Gabriela, Bersan Carla, Buha Gabriel, membri aiClubului de Robotică, îndrumați de prof.Luisa Dayana Ivașcu, s-a calificat în semifinala CanSat, o competiție aAgenției Spațiale Europene, cu un minisatelit, care a îndeplinit exigențele impuse.
Rezultate bune
De asemenea, elevaDaria Zancu, din clasa a IX-a, a dovedit competențe în cercetarea științifică și a obținutpremiul al III-lea laSimpozionul on-line „Aqua Sens Tim”, organizat de Facultatea de Ingineria Mediului, Timișoara, îndrumătoare fiind prof. Ciobanu Adina.
La Concursul național de Cultură și civilizație în România, etapa județeană,echipajul format dinZinici Diana (cl. a XI-a), Niga Sergiu (clasa a X-a) și Dutciac Denisa (clasa a IX-a) a obținut locul al II-lea, fiind coordonat de Cârloanță Angelica, Ghidion Dorina și Niga Anca.
Eleva Andronicescu Ioana, din clasa a XII-a, îndrumată de prof. Niga Maria Anca, este laureată a Festivalului Nichita în luna Marte.
ElevaPușcă Ana Maria, din clasa a XII-a, a luat premiul I la Concursul Național de eseuri, iar Florescu Mara, din clasa a XII-a, va beneficia de un sejur în Franța, la sfârșitul lunii iulie, în urma aceluiași concurs, câștigat anul trecut.
La etapele județene ale olimpiadelor s-au mai remarcat următorii elevi:
Buha Gabriel(Olimpiada deFizică, prof. Debren Nicola); Săndulescu Vlad (Olimpiada de Biologie, prof. Zancu Daniela); Timu Raluca (Olimpiada deFranceză, prof. Erhan Luminița); Săndulescu Vlad, Bradu Alexia și Dariciuc Ana (Olimpiada deFranceză, prof. Racoviță Annemarie); Ștefăroi Teodora (Olimpiada deEngleză, prof. Gagniuc Ramona); Dariciuc Ana (Olimpiada Lectura ca abilitate de viață, prof. Cârloanță Angelica); Ursachi Maria (Olimpiada Cultură și spiritualitate, prof. Ghidion Dorina și pr. prof. dr. Cojocari Alexandru); Pughiuc Mihai Dan (Olimpiada deInformatică, prof. Ivașcu Dayana).
La competițiile sportive s-au înregistrat următoarele rezultate: Nisioiu Cosmin Constantin, clasa a XII-a, locul al II-lea la Campionatul Județean de Cros (prof. Ștefan Bogdan); Echipa de fotbal U18 fete, locul al II-lea la etapa județeană a Cupei I.S.F. (prof. Ștefan Bogdan); echipa de fotbal U16 fete, locul al III-lea, la județeana Cupei I.S.F. (prof. Ștefan Bogdan).