Construcția noii secții Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava lângă actualul pavilion, în curtea „Spitalului Vechi”, necesită eliminarea a aproape 10 ari din Registrul spațiilor verzi. Proiectul de hotărâre va fi analizat și votat în ședința de joi, 30 martie a.c., a Consiliului Local Suceava. În proiectul de hotărâre se arată că obiectivul de investiții și organizarea de șantier se vor executa în zona de 34.597 de metri pătrați aferentă Spitalului Vechi, iar lucrările vor afecta o suprafață de 924,17 de metri pătrați de spațiu verde, din totalul de 17.262,67 mp. Noua secție de oncologie se va construi între actualul pavilion de Oncologie și cel de Boli infecțioase, în apropierea Centrului de Radioterapie Lotus. Va avea o suprafață desfășurată de 4.590 de metri pătrați, patru cabinete și două săli de tratament ambulatoriu, 18 paturi pentru internare de zi, 45 de paturi pentru internare continuă, 12 paturi pentru îngrijiri paliative și 8 paturi pentru aparținători.
Clădirea va avea 4 etaje și va fi legată de actuala secție printr-un tunel de sticlă, similar cu cel care face legătura dintre Ambulatoriu și Unitatea de Primiri Urgențe.
Pentru obținerea autorizației de construire, primăria a emis în data de 6 martie a.c. certificatul de urbanism, prin care s-a impus emiterea unui proiect de hotărâre de consiliu local pentru eliminarea celor aproape 10 ari din Registrul spațiilor verzi.
Conform legii nr. 24/ 2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților, schimbarea destinației terenurilor înregistrate în registrul local al spațiilor verzi se poate face numai pentru lucrări de utilitate publică, stabilite în baza documentațiilor de urbanism, aprobate conform legislației în vigoare.
Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unei noi clădiri pentru secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență a fost dat în luna decembrie a anului trecut. Contractul pentru proiectare și execuție a fost câștigat de firmele Antramicons SRL și Moldproiect SRL Suceava, iar termenul de execuție este de 22 de luni (4 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție). Valoarea este de 43 de milioane de lei fără TVA. Pentru acest an Consiliul Județean, instituția tutelară a spitalului, a alocat pentru investiție 25 de milioane de lei, cu posibilitatea de suplimentare, dacă ritmul de execuție a lucrărilor o va impune.