Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 65 (8289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-au rezolvat!

Mai mulți polițiști de la Permise și Înmatriculări, cercetați pentru fapte de corupție, s-au îmbolnăvit subit și s-au pensionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți polițiști de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava s-au pensionat pe motive medicale. Sunt cel puțin trei cazuri de îmbolnăviri subite în rândul persoanelor cercetate sau deja trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava. Lista celor care și-au asigurat viitorul la doar 40 și ceva de ani este deschisă de colonelul în rezervă Florin Valy Finiș, fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări. În cazul său, în rechizitoriul de trimiterea în judecată într-un lot format din 27 de persoane, procurorii DNA au spus următoarele: ”În perioada 2018 - 2020, inculpatul Finiș Florin Valy ar fi primit direct sau prin intermediari (printre care și doi agenți de poliție trimiși în judecată), de la mai multe persoane (mare parte din ele cercetate în prezenta cauză), diferite sume de bani (cuprinse între 100 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea și rezolvarea cu celeritate a cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B. În total, inculpatul Finiș Florin Valy ar fi primit pentru <serviciile> sale sumele de 746 lei și 3.400 de euro”.

Pe lista celor pensionați pe caz de boală se numără și Gheorghe Perijoc. Acesta este trimis în judecată într-un alt dosar, în care printre inculpați se numără și comisarul-șef Gheorghe Obreja. În acest caz, procurorii au descris metodele ”Șopteala” și ”Vesta de blugi” ca mod de operare pentru a ajuta persoanele care dădeau examen pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, metoda „Șopteala” consta în comunicarea directă, pe un ton scăzut și în mod conspirat, a răspunsurilor corecte către candidat, de către fostul șef al acestui serviciu, comisarul-șef Radu Ionuț Obreja.

”Metoda <Vesta de blugi>, constând în utilizarea de echipamente tehnice de comunicare ori înregistrare audio-video (candidatul era echipat cu o cască și o vestă specială, care avea disimulate sisteme de comunicare audio-video la distanță, iar răspunsurile corecte aferente chestionarului erau comunicate de către unul dintre inculpați, plasat în afara sălii de examen), activitatea desfășurându-se cu acordul și sub atenta coordonare a inculpaților Obreja Radu Ionuț și Perijoc Gheorghe Ionel. În funcție de gradul de pregătire al candidatului sau de suma de bani disponibilă pe care candidatul era dispus să o remită cu titlu de mită, ajutorul se concretiza în comunicarea tuturor răspunsurilor aferente chestionarului electronic de către Obreja Radu Ionuț sau în comunicarea parțială a răspunsurilor. Suma de bani percepută de către grupare ar fi fost de 100 de euro pentru fiecare întrebare, sumă din care liderul grupării primea cea mai mare parte, restul fiind împărățit între alți membri ai grupării implicați în fraudarea examenului. Existau anumite categorii de candidați (cei care proveneau din alte județe decât Suceava ori persoane cu educație precară) în cazul cărora sumele de bani percepute și primite cu titlu de mită erau sensibil mai mari”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

O a treia persoană care s-a pensionat pentru că medicii i-au descoperit diferite afecțiuni este Tudor Marius Mihăilă. Acesta este inculpat de procurorii DNA, dar dosarul este încă în lucru la structura din Suceava a acestui parchet.

Din informațiile pe care le avem și alte persoane de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava care au fost sau sunt în vizorul DNA au încercat să obțină pensionarea pe caz de boală. Unele au fost respinse, dar alții sunt în curs de evaluare, inclusiv persoane care nu au împlinit încă 40 de ani. Un mod sigur și eficient de a pleca din sistem și cu garanția pensiei de serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulți polițiști de la Permise și Înmatriculări, cercetați pentru fapte de corupție, s-au îmbolnăvit subit și s-au pensionat.
 Vizualizări articol: 3642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mai mulți polițiști de la Permise și Înmatriculări, cercetați pentru fapte de corupție, s-au îmbolnăvit subit și s-au pensionat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei