Un adevărat tur de forță a realizat în ultimele zile Larisa Blanari, președintele organizației județene de femei a PSD Suceava. Aceasta a fost în mai multe localități ale județului, unde a participat la alegerile din sânul organizațiilor locale de femei. Deși mai are de ”arat” județul în lung și lat, Larisa Blanari și-a format deja o opinie despre prezența femeilor în politică și în administrațiile locale.
”Din păcate însă, uitându-mă la componența actuală a Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc nu am putut să nu remarc slaba reprezentare a femeilor. Sunt 19 mandate de consilieri locali din 7 partide politice și doar 3 femei per total. În procente ar însemna 15%. Nu putem vorbi de o democrație veritabilă într-o societate dacă o parte semnificativă a electoratului nu este reprezentată în mod constant. Politica nu se bazează doar pe meritocrație, ci în egală măsură pe reprezentativitate. Iar în județul Suceava, conform datelor preliminare ale recensământului de anul trecut, 50,7 % din populația rezidentă totală este reprezentată de femei. Fără femei nu se poate obține nimic, deoarece fără voturile femeilor nu se pot câștiga niciun fel de alegeri. Electoratul feminin trebuie cucerit - cu idei politice. Dar și cu candidate! Pentru că femeile aleg candidate femei, dacă au de ales. Așadar, femeile trebuie să fie conștiente de puterea lor și să se implice într-un număr cât mai mare. Este o obligație care derivă din dreptul la vot pentru care multe femei mai luptă încă în diferite colțuri ale lumii”, a arătat Larisa Blanari.
Până în prezent, liderul organizației județene de femei din PSD a participat la alegerile care au avut loc la organizațiile locale de femei din municipiul Suceava, Rădăuți, Siret și Câmpulung Moldovenesc, dar și în alte localități.
”Obiectivul meu este să ajung în fiecare oraș și comună din județ. Acolo unde avem organizații de femei acestea trebuie consolidate, iar acolo unde nu există le vom înființa. Femeile trebuie să devină o adevărată forță în PSD. Când vorbim despre Bucovina, despre turism, tradiții și obiceiuri trebuie să apreciem femeile din zona de munte a Sucevei pentru că lor li se datorează bine-cunoscuta și apreciata ospitalitate bucovineană și contribuția pe care o aduc în acest mod, și nu numai, la promovarea și implicit dezvoltarea zonei. Așa cum au reușit în acest domeniu vor reuși și în politică”, a concluzionat Larisa Blanari.
Aceasta a dorit să le felicite pe toate colegele care au fost alese sau realese în funcțiile de conducere ale organizațiilor de femei din județ și și-a exprimat încrederea că va exista o colaborare eficientă pe termen lung.