Piața agroalimentară propune sucevenilor tot felul de produse, dar pe care mulți dintre oameni nu și le permit din cauza prețurilor piperate. În ceea ce privește fructele și legumele, acestea sunt aduse în mare parte din străinătate, din țări precum Grecia sau Turcia.
Bunăoară, un kilogram de ardei kapia se vinde la Piața Mare cu 20 de lei, în timp ce kilogramul de ardei roșu este chiar și mai scump, respectiv 22 de lei. Tot în aceeași locație, un kilogram de roșii-dulci, așa cum sunt prezentate, aduse din Italia, se vinde cu 13 lei. Tot roșii-dulci, de această dată de proveniență din Grecia, se vând cu 18 lei/kg.
La fructe, un kilogram de pere este 9 lei, în timp ce o caserolă cu căpșuni, care are o cantitate de 600-700 de grame, se vinde cu prețuri ce variază între 22-24 de lei. Pe piață au apărut deja, chiar dacă este abia luna februarie, și urzicile. Prețul unei grămăjoare, și nu exagerez când folosesc diminutivul, este de 1 leu, dar pentru o mâncare trebuie multe astfel de grămăjoare.
Pentru cei cu un portofel mai gros nu cred că e o problemă să cumpere produse din cele enumerate, dar pentru sucevenii care au venituri spre minimul salariului pe economie roșiile, ardeii și căpșunile pot fi considerate trufandale. Cât despre măririle de pensii și salarii oferite de guvernanți, acestea îți permit doar să vizitezi piața și să îți satisfaci poftele... vizual.