Deliberativul județean va supune dezbaterii și aprobării, în prima ședință, un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în vederea împuternicirii Consiliului Județean Suceava pentru a organiza procedurile legale pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului pentru o șosea de la Vicovu de Sus spre Bilca, Frătăuții Noi, Climăuți, până la intersecția cu viitoarea Autostradă A7.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că Ministerul Transporturilor a avut deja în teren o echipă care a făcut un studiu de oportunitate, în urma solicitării pe care a adresat-o ministerului după deschiderea Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus (PTF), de a găsi o soluție pentru traseul tirurilor care vin din Ucraina prin construirea unui nou drum. „Consiliul Județean Suceava se va implica, așa cum a făcut-o și la centura orașului Gura Humorului, și la drumul expres Suceava – Botoșani, urmând a fi scoasă la licitație realizarea documentației pentru acest drum”, a declarat Flutur.
Acesta a spus că vor fi două tronsoane de drum, unul de la Vicovu de Sus – Climăuți, unde se are în vedere modernizarea PTF, construirea unei parcări de tiruri și „deschiderea unei treceri cu Ucraina”, iar cel de-al doilea este Climăuți – Autostrada A7. „Pe acest drum vor circula mijloacele de transport care vin din Ucraina, atât prin PTF Vicovu de Sus, cât și prin cel de la Ulma și, mai nou, Climăuți – Fântâna Albă, unde mâine (n.r. miercuri, 15 februarie) deja are loc întâlnirea între specialiştii de la guvernele de la București și Kiev”, a afirmat Flutur.
Președintele Consiliului Județean Suceava a mai spus că a solicitat CNAIR modernizarea porțiunii drumului național care trece prin Vicovu de Sus – Vicovu de Jos – Gălănești – Rădăuți pentru că sunt fonduri alocate de Guvernul României încă de anul trecut. De asemenea, a cerut ridicarea restricțiilor pe mai multe drumuri naționale, atât la podul de peste Siret, de la Zvoriștea, cât și pe traseul Marginea – Păltinoasa, precum și grăbirea lucrărilor la podul de la Milișăuți, „care întârzie nepermis de mult”.