marţi, 17 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 12 (8236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lichenii pădurilor noastre

Program educațional dedicat elevilor, la Muzeul de Științele Naturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei reia programele educaționale dedicate elevilor cu lecția de muzeu intitulată „Lichenii pădurilor noastre”. Acțiunea va desfășura la Muzeul de Științele Naturii, pe 25 ianuarie 2023. Această activitate muzeală didactică este susținută de cele mai frumoase specii de licheni vii actuali (expuse într-un terariu), care trăiesc în zonele împădurite ale Bucovinei și care au fost colectați în timpul campaniilor de cercetare anuale de teren: lichenul galben (Xanthoria parietina), mătreața bradului (Usnea barbata), lichenul hieroglific (Graphis scripta), lichenul renilor (Cladonia rangiferina), lichenul lăptos (Aspicilla calcarea), lichenul tăciune (Verrucaria nigriscens), lichenul lună-plină (Dimelaena oreina), lichenul comestibil islandic (Cetraria islandica), lichenul prunului (Ervinia prunastri). Totodată, lecția de muzeu își propune să pună în valoare și speciile de licheni, care sunt conservate și adăpostite în Depozitul de Botanică al Muzeului Național al Bucovinei din Suceava.

Reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei au explicat că ora de muzeu își propune să prezinte publicului vizitator (elevi din școlile primare, gimnaziale și liceale din municipiul și din județul Suceava) detalii și curiozități morfologice și fiziologice de întrajutorare reciprocă dintre o algă și ciupercă, în vederea colonizării diferitelor habitate naturale, cât și principalele modalitățile de utilizare ale speciilor de licheni în industria alimentară, chimică, farmaceutică.

„Dorim să atragem atenția asupra implementării unor măsuri sustenabile protective și conservative pentru  speciile de licheni de pe teritoriul țării noastre, etalând beneficiile aduse mediului natural, prin prezența și abundența speciilor de licheni, atât în reinstalarea ecosistemelor terestre distruse, cât și asupra limitării atmosferei poluante (toxice și radioactive)”, au completat specialiștii de la muzeu.

Pentru programări telefonice sunați la 0230213775 sau la 0751571857 (responsabil de proiect).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program educațional dedicat elevilor, la Muzeul de Științele Naturii.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program educațional dedicat elevilor, la Muzeul de Științele Naturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei