Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 30 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 306 (8223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Pacientă trimisă de la spitalul din Bacău, salvată de medici de la Spitalul Județean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O pacientă în vârstă de 49 de ani, din județul Bacău, care avea o hemoragie uterină masivă pe fondul unui cancer de col uterin, a fost transferată marți, 27 decembrie a.c., de la Spitalul Județean Bacău, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, pentru o procedură de embolizare a unui fibrom. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, pacienta a fost tratată cu succes și urmează a fi externată în curând. Medicul radiolog intervenționist care a tratat-o, dr. Cătălin Lulciuc, a declarat că abordul vascular a fost la nivelul brațului și intervenția a durat 30 de minute. „Va fi externată zilele următoare și va putea începe tratamentul bolii de bază”, a precizat dr. Cătălin Lulciuc. 

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Suceava a afirmat că în ultima perioadă a crescut numărul pacientelor la care fibroamele uterine au fost tratate prin embolizare, evitându-se astfel intervențiile chirurgicale clasice mai complicate, care presupun și riscuri mai mari.

Prin embolizare se închid ramurile arteriale mici din interiorul fibroamelor, prin injectarea de microparticule biocompatibile. Astfel, fibroamele nu mai sunt vascularizate și intră într-un proces de involuție și resorbție.

„Există o adresabilitate tot mai mare atât din partea pacienților, cât și din partea spitalelor din județele învecinate pentru procedurile minim invazive efectuate de medicii radiologi intervenționiști din Spitalul Județean Suceava. Ne aşteptăm ca, odată ce heliportul va fi funcțional, să crească numărul cazurilor ce vor avea nevoie de proceduri realizate de medicii radiologi intervenționiști, în special în cazul accidentelor vasculare cerebrale, trimise din județe mai îndepărtate”, a mai spus dr. Teodorovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacientă trimisă de la spitalul din Bacău, salvată de medici de la Spitalul Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacientă trimisă de la spitalul din Bacău, salvată de medici de la Spitalul Județean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei