Poetul Sebastian Crăciun a fost invitat, împreună cu mai mulți copii din cadrul Asociaţiei „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc, la un eveniment dedicat Zilei Bucovinei, la Vama. După cum ne-a spus Anca Crăciun, președinta Asociaţiei „Freamăt de Speranţă”, mama poetului Sebi Crăciun, spectacolul dedicat Zilei Bucovinei, 28 noiembrie, a fost organizat de prof. Georgiana Tudorița Costăchescu (Studioul de Canto), în colaborare cu Ansamblul „Cetina” Vama, instructor prof. Michael Piticari, director Nicolae Ciocan, cu sprijinul Primăriei comunei Vama, reprezentată de viceprimarul Tiberius Lucuțar.
„Pe scenă au evoluat artiști mici și mari, cu cântece și dansuri specifice zonei Bucovina, precum și momente de poezie oferite de Sebi Crăciun și de Alina Mihaela Samson. Pagina de istorie privind istoria Unirii Bucovinei cu România a fost reamintită celor prezenți prin citirea articolului scris la acea vreme, în ziarul Glasul Bucovinei, de către Ion Nistor”, a povestit Anca Crăciun.
Poetul Sebi Crăciun a recitat o poezie pe care a compus-o doar cu câteva ore înainte de a urca pe scenă: „Cu glas de fag bătrân care se-nchină / Și mulțumire dă lui Dumnezeu / Te-aud mereu în suflet, Bucovină / Și mulțumire dau la cer și eu./ C-ai fost aici de când erau doar munții / Apoi ai devenit a tuturor / Și-aici ai să rămâi și-atunci când pruncii / Ce i-ai crescut, și-or lua în lume zbor. / Ai să-i aștepți cu dragostea de mamă / Și aerul curat adus din Rai / Să-i vezi lăsând în urmă orice teamă / C-aici țărâna-ți poruncește „stai”! / Și n-ai să-i judeci, fiindcă știi prea bine / Cum e să te împarți peste hotar / Și știi cum e să nu te-ntrebe nime' / De vrei să fii vândută la cântar. / De-aceea azi în ie mă îmbrac / Și cu nădejdea care-n veci nu moare / Îți scriu, ca să rămână-n veac de veac / Tu, Bucovină scumpă, să crești mare!/ ” (...) „La mulți ani, Bucovina!”.
În cadrul evenimentului s-au vândut mai multe cărți scrise de Sebastian Crăciun, în valoare de 1.000 de lei, bani care au fost donați integral Asociației Centrul de Recuperare Bucovina. „Organizatorii au vrut să-i sprijine și pe cei mai sensibili membri ai comunității noastre din Câmpulung Moldovenesc și nu numai, copiii și tinerii cu dizabilități, pentru a le asigura integrarea optimă în comunitate și adunarea de fonduri necesare pentru proiectul <Centrul de Recuperare Bucovina>, un centru atât de necesar comunității noastre, deoarece în toată Țara Fagilor nu există un loc dedicat acestor semeni ai noștri”, a mai spus Anca Crăciun.