Polițiști din Capitală și procurorii de la DIICOT – structura centrală au efectuat, miercuri, peste 120 de percheziții, în aproape toată țara, la persoane care activează în domeniul jocurilor de noroc. Acuzațiile sunt deosebit de grave, cei implicați fiind acuzați că au urmărit eliminarea concurenței, prin șantaj, în timp ce clienții care realizau câștiguri mari erau împiedicați să le ridice.
”În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, se arată într-un comunicat al procurorilor de la DIICOT.
Au fost puse în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.
Acțiunea a fost efectuată de polițiștii Direcției Generale de Poliție a municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală.
La acțiune au participat numeroase grupe de luptători de la forțele speciale ale Poliției și Jandarmeriei.
Zece săli de jocuri și pariuri, în centrul Sucevei
Acțiunea de miercuri a fost una de amploare și este interesant de urmărit cum se va concretiza. Și în Suceava au fost cazuri recente în care au fost scandaluri la sălile de jocuri, inclusiv legate de unii jucători care au primit acces interzis în interior și interdicție de a mai juca.
Cert este că afacerea cu sălile de jocuri de noroc este foarte prosperă în municipiul Suceava și nu numai.
În luna iulie a acestui an reporterii Monitorului de Suceava au numărat la pas, pe o rază foarte mică în centrul Sucevei (zona Pieței Mari, Curtea Domnească, Nicolae Bălcescu), zece săli de jocuri și săli de pariuri sportive.