Centrul de servicii multifuncționale pentru protecția copilului Gura Humorului, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, a organizat recent, în cadrul Campaniei „Porți deschise spre comunitate”, un marș al bucuriei. Copiii și tinerii au purtat pancarte, stegulețe și baloane prin centrul orașului Gura Humorului, cu mesaje legate de sărbătorirea a 25 de ani de activitate în domeniul asistenței sociale în județ.
Elevii au fost însoțiți de educatori și de reprezentanți ai DGASPC Suceava: Georgeta Nadia Crețuleac, director executiv, Nicoleta Daneliuc, Șef serviciu Evaluare complexă a copilului cu dizabilități, Mihaela Pintilie, șef centru, Maria Ulici, coordonator personal de specialitate, Lorena Popovici, Mirela Maxim, psihologi, Gabriel Buliga, manageri de caz, Daniel Bologa, Alexandra Matei, Irina Jureschi, alături de educatori de la apartamente și case de tip familial, precum și de cadre didactice de la mai multe unități de învățământ din oraș: Școala Gimnazială nr. 1, clasele a V-a și a VI-a A, B, C, prof. Petruța Fedorovici, Elena Caulea, Școala Gimnazială „Petru Comărnescu”, clasa a VII-a, Cristina Mihalea, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, clasa XII-a, prof. Lăcrămioara Luca și elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
„Scopul acestei acțiuni a fost de a promova activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care împlinește în acest an 25 de ani de la înființare.
Am fost sprijiniți în derularea acestei acțiuni de Primăria și Poliția Orașului Gura Humorului, Poliția Locală Gura Humorului, precum și de Jandarmeria Gura Humorului.
Pe tot traseul defilării, am fost însoțiți de localnici, cunoștințe, care ne-au întrebat despre scopul acestei acțiuni, ba chiar ne-am întâlnit și cu tineri care au fost în sistemul de protecție acum mulți ani și care au remarcat atât deschiderea, cât și modul în care s-a schimbat percepția societății față de copiii și tinerii din sistemul de protecție”, au transmis organizatorii marșului de la Gura Humorului. La întoarcere, oaspeții au vizitat atelierul de țesut de la Centrul de servicii multifuncționale pentru protecția copilului, care arată deosebit datorită meșterilor populari care sunt și instructori. Aceștia realizează, împreună cu copiii și tinerii beneficiari, lucruri deosebit de apreciate la târgurile de meșteșuguri din țară și străinătate.
Toți elevii și cadrele didactice au primit diplome de participare. Asistența tehnică pentru întreaga acțiune a fost asigurată de prof. Sorin Maidan.