Sucevenii dornici să se bucure de deliciile bucătăriei italiene, fără a străbate mii de kilometri, o pot face chiar aici, într-o atmosferă călduroasă, relaxantă, cu un farmec aparte – Restaurantul „Cucinotte”, din incinta Mandachi Hotel & Spa.
Singurul restaurant cu specific toscan din Suceava a fost inaugurat în prezența a zeci de invitați speciali, dar și a clienților dornici să guste din prima zi felurile de mâncare preparate de specialiști în gastronomia italiană, o parte din meniuri fiind create de chef Patrizia Paglieri.
„Cucinotte este o experiență, o călătorie spre deliciile din Italia și
ne dorim ca prin intermediul acestor meniuri să aducem mai aproape Toscana, în gusturi și simțiri. Cucinotte este un spațiu cald, primitor, în care să vii cu prietenii și familia. Este un concept la care am lucrat pentru a-ţi oferi o experienţă memorabilă, iar schimbările le vei observa în fiecare detaliu: în meniu, în design, în întreaga atmosferă a restaurantului!”, au spus cei care au lucrat timp de mai multe săptămâni pentru a transforma spațiul existent la parterul hotelului într-un restaurant cu specific toscan.
Plină de energie, veselă și zâmbitoare, celebra Patrizia Paglieri, cunoscută publicului din România din emisiunile TV la care a fost prezentă, precum „Chefi la cuțite”, unde făcea parte din juriu, ori „Asia Express”, i-a invitat pe suceveni să vină să descopere meniurile special create pentru „Cucinotte” și preparatele deosebite, care aduc Italia mai aproape de ei.
„Aveți locuri frumoase, mâncare foarte bună, fete frumoase, dar...lipsea ceva – un restaurant toscan! Acum îl aveți și puteți mânca ca-n Italia, de unde sunt aduse și produsele, toate de cea mai bună calitate”, a spus chef Patrizia.
Printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat și reprezentanții Festivalului „Les Films de Cannes à Suceava” – actori, regizori și criticul de film Irina Margareta Nistor – vocea filmelor traduse cu care au crescut generații de cinefili, dar și oameni de afaceri, reprezentanți ai mass-mediei și artiști suceveni, precum Elena Simionesei, Ruxandra Chitic și Andrei Morar, care au încântat audiența cu melodii foarte bine alese, pentru o seară de neuitat.
Gemenii Ștefan și Andrei Mandachi au fost o prezență discretă, amestecându-se printre invitați, la mese dar și la dans.
Bucătăria Toscană este compusă din elemente simple, dar bune - pește proaspăt, șuncă și brânzeturi, salamuri tradiționale, friptură, preparate vegetale, cu vestitul ulei de măsline, vinuri aromate și delicioase deserturi.
O bucătărie simplă și rafinată, populară și aristocratică în același timp, dar întotdeauna autentică și gustoasă, acum mult mai aproape de noi.