Sucevenii care sperau să scape de mașinile cu o vechime mai mare de 15 ani și să primească 3.000 de lei, de la stat și de la administrația locală, fără a fi obligați să cumpere un autoturism nou, mai au de așteptat.
După trei amânări succesive, programul care trebuia să înceapă pe 11 noiembrie a fost din nou amânat, pentru anul viitor.
„Noi am prins de la începutul anului 1,5 milioane de lei pentru programul Rabla Local, care avea termen de pornire la drum pe 11 noiembrie. Din păcate, s-a anunțat de la Ministerul Mediului că se amână până în 2023, pentru simplificarea procedurilor.
Probabil, dar nu cred, pentru că le-au complicat foarte mult cei de la Agenția Fondului de Mediu. Din păcate lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui. Iată că s-a pierdut un an de zile, noi avem aproximativ 500 de cereri înregistrate la primărie, dar nu știm câte sunt eligibile și câte nu, pentru că nu avem forma finală a ghidului”, a spus miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care și-a exprimat dezamăgirea, în condițiile în care oamenii tot la primărie vor veni să reproșeze că au fost duşi cu vorba.
„Mulți cetățeni mă întreabă de asta, vin în audiență, mă opresc pe stradă – când începe programul Rabla Local? Am tot spus că începe în iulie, apoi în august, apoi în noiembrie – termenele anunțate de AFM, iar acum ni se spune că va începe anul viitor. Multă lume vine la primărie să ne tragă de mânecă, nu știe că nu ține deloc de noi”, a adăugat Ion Lungu.
Pe de altă parte, edilul sucevean a spus că banii care erau prevăzuți în bugetul local pentru Rabla Local vor fi folosiți pentru acoperirea diferențelor de prețuri la lucrările de investiții, unde criza economică a generat foarte mari diferențe față de estimările inițiale, precum și la plata utilităților în unitățile din subordine, în special școli, creșă și grădinițe.