Proiectul ”BIO SAFE LAB - Laborator de cercetare Interdisciplinară pentru analiza Calității, Siguranței și Identificarea Falsificării Alimentelor în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani” va fi lansat vineri, 4 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu începere de la ora 10.00 în Amfiteatrul Dimitrie Leonida din corpul D al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.
Câteva informații referitoare la acest proiect am primit de la prof.univ.dr. Mihai Dimian, Președintele Asociației Clusterului Regional Inovativ Suceava-Botoșani.
Înainte de toate trebuie precizat faptul că Asociația Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani a semnat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de Organism Intermediar pentru Cercetare pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, un contract de finanțare pentru proiectul ”BIO SAFE LAB - Laborator de cercetare Interdisciplinară pentru analiza Calității, Siguranței și Identificarea Falsificării alimentelor în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani”. Având codul 153837, proiectul a fost aprobat în cadrul Axei prioritare 1 - Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltarea afacerilor, Prioritatea de investiții PI1a: Consolidarea cercetării și inovării, a infrastructurii și a capacității de dezvoltare a excelenței în domeniul C&I, precum și promovarea centrelor de competență, în special a celor de interes european Acțiunea 1.1.1 Mari infrastructuri de CD și va fi derulat până cel târziu la data de 31 decembrie 2023.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul de specializare inteligentă Bioeconomie a Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, prin dezvoltarea unui laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificare a falsificării alimentelor și prin diversificarea ofertei de servicii prestate la nivelul clusterului.
Valoarea totală a proiectului este de 4.379.531,57 lei din care valoarea totală eligibilă este de 4.094.005,05 lei, valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului este 1.511.224,08 lei, iar 285.526,52 reprezintă valoarea neeligibilă inclusiv TVA.