Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava demarează un proiect de educație sanitară, elevi și profesori ai unității urmând să beneficieze de dotări, materiale și cursuri de prim ajutor. Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Iași și Lidl România prin programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.
Școala Gimnazială Nr. 10 va beneficia de 30.000 de lei prin proiect, iar restul de 6.040 de lei reprezintă cofinanțarea unității, potrivit prof. Rodica Zimbru, directorul școlii și inițiatorul proiectului.
”Uneori câteva secunde pot face diferența dintre viață și moarte, cu un ajutor acordat corect. Proiectul <Ajutor la prim-ajutor> derivă din nevoia, dar și din dorința de a dezvolta competențe de prim-ajutor pentru cadrele didactice și nedidactice, precum și pentru 200 de elevi din unitatea școlară, cu extindere apoi către comunitate (familiile elevilor, cadre didactice din alte școli)”, a mai adăugat Zimbru.
Pentru implementarea acestui proiect, școala a primit finanțare pentru a achiziționa trei atlase umane, un defibrilator automat extern AED, truse medicale de prim-ajutor, manechin performant pentru exerciții, precum și abonament biomap (https://app.biomap.ro/) pentru un an. Prin abonament, elevii școlii au parte de lecții de biologie aplicate, interactive. Materialele au fost comandate și urmează să fie primite în cel mult două săptămâni.
De asemenea, au început demersurile pentru pregătirea cursului de formare pentru cadrele didactice, cu personal calificat, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava având o contribuție însemnată în acest sens.
Proiect câștigat prin concurs
Finanțarea pentru proiectul școlii din Burdujeni a fost acordată pe bază de concurs, din Suceava fiind depuse 17 proiecte, dintre care opt au fost declarate câștigătoare.Între acestea, proiectul Școlii Gimnaziale Nr.10 este o pledoarie pentru educația cadrelor didactice și a elevilor pentru ca aceștia să poată acorda prim-ajutor la nevoie, a mai precizat prof. Rodica Zimbru.
La Școala Nr. 10 învață circa 1.100 de elevi.
245.000 lei sub formă de granturi nerambursabile vor fi investiți în comunitatea suceveană, de Fundația Comunitară Iași și Lidl România.
Printre inițiativele finanțate în Suceava se mai numără reabilitarea unui spațiu verde, realizarea unui dicționar ilustrat despre ecologie, dar și aplicarea de noi tehnologii și integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale sau care provin din medii defavorizare în activități care să optimizeze procesul de incluziune.