Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că 17 lăcașe de cult din județ sunt incluse în ruta bisericilor de lemn din Bucovina. Gheorghe Flutur a precizat că la invitația primarului din Adâncata, Viorel Cucu, a fost prezent, alături de primarul Sucevei, Ion Lungu, și de deputatul Ioan Balan, la sfințirea Bisericii din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, a clopotelor și la punerea pietrei de temelie a noii biserici din această comună. Flutur a amintit că instituția pe care o conduce are un parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, încheiat în luna martie a acestui an, în vederea sprijinirii de proiecte de refacere de biserici și mănăstiri și includerea lor în circuitul turistic.
Președintele CJ Suceava a mai spus că, recent, la București au fost semnate două proiecte în valoare de un milion de euro pentru restaurarea a două biserici din lemn din satul Colacu, comuna Fundul Moldovei, și din Botoșana.
„Îl felicit pe primarul Viorel Cucu pentru implicare și pe părintele paroh Mitu Pascal pentru organizarea taberelor de creație și tradiție românească”, a spus președintele CJ Suceava. El a mai declarat că județul Suceava are 35 de biserici din lemn, din care 17 sunt incluse în ruta bisericilor de lemn din Bucovina, cea mai veche fiind la Putna, din secolul XIV.