Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II, va fi resfințită duminică, 30 octombrie 2022. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi.
Preotul paroh Mitu Pascal a anunțat care este programul slujbelor religioase din zilele de 29 și 30 octombrie 2022: sâmbătă, 29 octombrie, la ora 17.00 - Slujba de Priveghere, la ora 19.30 - întâlnirea preoților din Cercul Pastoral III, Protopopiatul Suceava I; duminică, 30 octombrie, la ora 8.00, primirea ierarhilor, urmată de Slujba de resfințire a bisericii monument, Sfințirea celor șase clopote, punerea pietrei de temelie pentru noua biserică; la ora 13:00, agapa frățească.
Istoricul Bisericii de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II
Preotul paroh Mitu Pascal de la Biserica de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II este cel care și-a dorit foarte mult să dea „strălucirea” pe care o merită acest monument istoric, Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II. Biserica de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II are un istoric interesant. Nu a fost construită de un anume ctitor, pentru că localnicii care au construit biserica au venit din Ardeal. Nu se știe o dată exactă a construirii locașului, dar sfârșitul secolului XVIII ar fi data cea mai probabilă. Biserica a avut mai multe intervenții de restaurare în perioada 1794 – 1796, în anul 1850, în 1971 – 1972 și, cea mai recentă restaurare, în perioada 2017 – 2019. Biserica de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II, monument istoric, a fost restaurată complet, cu bani europeni, recepția lucrărilor de restaurare având loc miercuri, 4 decembrie 2019, în prezența tuturor factorilor decizionali care au contribuit la finalizarea proiectului. Recepția lucrărilor de restaurare a avut loc după 24 de luni de muncă.
„Biserica nu arăta inițial așa cum o vedem acum. A fost mai mică și ca lungime și s-a adăugat pronaosul pe care îl vedem acum. Pridvorul a fost înainte clopotniță, până în 1850. Pictura este tot de sfârșit de secol XVIII – XIX. Are o valoare populară și interesantă pentru cei care au construit biserica”, a spus pr. paroh Mitu Pascal.