Cinci școli din județ au fost incluse, în acest an școlar, în programul de educație digitală Digitaliada, ediția a VII-a, proiectcare își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă, în învățământul preuniversitar.
Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială ”I. G. Sbiera” Horodnic de Jos, Liceul Teoretic Filadelfia Suceava și Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava sunt printre cele 51 de școli câștigătoare la nivel național.
Digitaliada încurajează folosirea conținutului digital educațional la clasă și a metodelor de lucru alternative, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.
În acest sens, programul oferă o platformă cu conținut educațional gratuit, cursuri de formare, seminarii și webinarii destinate profesorilor și ateliere destinate elevilor, pe tematici diferite. De asemenea, prin Digitaliada, au fost dotate cu tablete, laptopuri, videoproiectoare, table interactive școli din program (de exemplu Școala Gimnazială Putna).
Pentru Școala Gimnazială Nr. 10 din Suceava, participarea în proiectul Digitaliada reprezintă o oportunitate valoroasă de a implica atât profesorii, cât și elevii, în activități de dezvoltare, atât personală, cât și profesională.
„Digitaliada reprezintă atât o oportunitate de dezvoltare personală și profesională pentru profesori, cât și un factor generator de resurse educaționale, pentru elevii școlii”, a menționat prof. Rodica Zimbru, director al Școlii Gimnaziale Nr. 10 din Suceava.
De asemenea, Școala Horodnic de Jos „I. G. Sbiera” și-a dorit să devină o Școală Digitaliada pentru a oferi un mediu favorabil dezvoltării profesionale și personale a cadrelor didactice și a elevilor.
„Cadrele didactice sunt persoane tinere, dornice să folosească tehnologia și inovația, iar copiii din localitatea noastră au demonstrat în timpul orelor online că orele de curs au un impact pozitiv în educația lor. Prin aplicarea la proiectul Digitaliada, copiii beneficiază de oportunități de educare, pe care școala nu le poate furniza prin mijloace proprii. Parteneriatul cu Digitaliada ridică calitatea învățământului în comuna Horodnic de Jos și contribuie la îmbunătățirea actului educațional”, au menționat reprezentanții școlii.
La fel, la Școala ”Al. I. Cuza” Fălticeni, aplicarea la proiectul Digitaliada a venit din dorința de a accesa materiale digitale educaționale diverse, dar și pentru a crea și resurse de calitate care să îmbogățească comunitatea de învățare creată în jurul acestui program educațional.
„Suntem motivați de faptul că elevii noștri își vor îmbunătăți performanța școlară și vor deveni mai atrași în procesul educațional în urma interacțiunii cu echipa Digitaliada”, a arătat prof. Maria Brîndușa Nisioi.
În edițiile anterioare ale programului, din județ au fost acceptate Școala Gimnazială Gălănești și Școala Gimnazială Putna.