Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 250 (8167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

7 lucruri pe care ar trebui să le știți despre panourile solare

Energia verde câștigă popularitate într-un ritm rapid, iar energia solară este una dintre cele mai bune opțiuni ecologice pentru proprietarii de locuințe.

 

Un panou solar este un grup de celule solare conectate electric, închise într-un cadru, care transformă lumina soarelui în energie electrică. Trecerea la energia solară are multe avantaje, permițându-vă să economisiți bani în timp ce ajutați mediul înconjurător, și poate avea câteva limitări legate de poziția casei dumneavoastră și de condițiile meteorologice. Să intrăm mai în detaliu cu aceste lucruri pe care trebuie să le știți despre panouri solare:

 

1. Conceptul de valorificare a energiei de la soare nu este nou

Primul care a prezis că ar putea deveni o realitate a fost Leonardo da Vinci, în secolul al XV-lea. Prima celulă solară a fost dezvoltată în secolul al XIX-lea, dar eficiența sa solară era de doar 1%.

 

2. Energia solară este complet gratuită și regenerabilă

După ce costurile inițiale ale panourilor solare sunt acoperite, nu va trebui să cheltuiți niciun cent pe energia electrică pe care acestea o produc. În plus, vă veți reduce amprenta de carbon prin utilizarea energiei solare, deoarece este complet ecologică și regenerabilă.

Utilizatorii de energie solară economisesc, anual, până la 75 de milioane de barili de petrol și 35 de milioane de tone de dioxid de carbon. În plus, o cantitate uriașă de energie poate fi exploatată de la soare în doar o oră, Pământul primește mai multă energie decât ar consuma într-un an întreg (aproximativ 120 terawați).

 

3. Sun realizate din materiale care abundă în pământ.

Marea majoritate a modulelor fotovoltaice disponibile utilizează siliciu ca principală componentă. Acest lucru este bun, deoarece există o mulțime de siliciu - este al doilea cel mai abundent element din scoarța terestră. Celulele de siliciu fabricate dintr-o tonă de nisip produc la fel de multă energie electrică ca și cum ar fi arderea a 500.000 de tone de cărbune.

În schimb, sursele convenționale de combustibil au creat o serie de probleme de mediu și de sănătate umană, inclusiv emisii de dioxid de carbon care duc la schimbări climatice, ploi acide, poluarea aerului, smog, poluarea apei, depozite de deșeuri care se umplu rapid și distrugerea habitatului din cauza scurgerilor de petrol și a accidentelor.

 

4. Există două tipuri de panouri solare

Există panouri fotovoltaice, care convertesc lumina soarelui în energie electrică, în timp ce panourile solare termice încălzesc apa prin absorbția căldurii soarelui și pot fi utilizate pentru încălzirea locuințelor sau a piscinelor.

 

5. Costul inițial

Costul instalării panourilor solare nu trebuie supraestimat, deoarece, chiar dacă prețurile sunt ridicate, perioada de recuperare a investiției este destul de scurtă datorită economiilor la facturile de electricitate și a ajutoarelor guvernamentale. Casele echipate cu panouri fotovoltaice sau termice se vând mai repede și la un preț mai mare decât cele fără.

Progresele în tehnologie și creșterea numărului de instalații vor duce probabil la scăderea prețurilor, datorită economiilor de scară și a costului mai mic al materialelor. Costurile unor panouri fotovoltaice au scăzut vertiginos, iar în prezent energia solară și cea eoliană sunt cele mai puțin costisitoare surse de energie electrică în cea mai mare parte a lumii.

 

6. Cerințe scăzute de întreținere

Odată instalate, nu este necesară aproape deloc întreținerea panourilor solare. Va trebui doar să vă asigurați că sunt curate și că nu sunt umbrite de nimic. Un acoperiș înclinat va necesita mai puțină curățare, deoarece ploaia ajută la îndepărtarea murdăriei. În plus, panourile solare au o durată de viață foarte lungă. Acestea au o garanție standard de 25 de ani, dar pot dura până la 30-40 de ani.

Majoritatea tipurilor de panouri fotovoltaice au costuri de operare și întreținere extrem de scăzute. Pentru sistemele mici de pe casele majorității oamenilor, acest cost este neglijabil în comparație cu costurile altor sisteme de energie regenerabilă și ale centralelor electrice convenționale. Sistemele fotovoltaice, în general, pur și simplu nu necesită inspecții frecvente sau întreținere de niciun fel.

 

7. Panourile solare nu au nevoie de lumina directă a soarelui pentru a funcționa

Chiar dacă eficiența maximă este atinsă atunci când soarele strălucește, energia electrică este totuși produsă în zilele înnorate și în timpul iernii. Pe de altă parte, noaptea nu se poate produce electricitate, dar un sistem de stocare poate rezolva această problemă. Costul sistemului de stocare cu baterii solare poate fi amortizat prin vânzarea energiei în exces către rețeaua națională și prin beneficiul de a vă face 100% independent din punct de vedere energetic. Ar trebui totuși să luați în considerare faptul că panourile solare produc electricitate gratuită în timpul zilei, când aceasta este mai scumpă și, prin urmare, mai valoroasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7 lucruri pe care ar trebui să le știți despre panourile solare.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
7 lucruri pe care ar trebui să le știți despre panourile solare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei