Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 17 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 244 (8161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal în relația de cuplu

Atunci când dorim să conștientizăm importanța limbajului nonverbal în cuplu este suficient să ne plimbăm într-o zi frumoasă prin parc și să privim perechile de toate vârstele ce stau pe bănci. Dacă suntem atenți, vom observa că nivelul de atractivitate și armonia dintre două persoane se poate sesiza din ceea ce ne transmit nonverbal corpurile lor. Modul în care sunt cei doi orientați unul față de celălalt, posturile corpurilor, pozițiile picioarelor și ale mâinilor, distanța dintre ei, toate ne oferă informații din care ne putem da seama de gradul de interes pe care îl manifestă unul față de celălalt, de tensiunile existente, de cât de eficientă este comunicarea lor, cât și de natura mesajelor afective pe care și le transmit.

Poziția picioarelor, de exemplu, ne oferă amănunte despre direcția în care este orientată atenția unei persoane. Direcția vârfurilor tălpilor indică cu exactitate orientarea interesului persoanei în cauză. La fel, atunci când picioarele sunt încrucișate, direcția interesului nostru este dată de gamba și talpa piciorului poziționat deasupra. Sunt situații în care cei doi parteneri își spun cuvinte frumoase, se țin de mână, se privesc în ochi, însă orientarea picioarelor lor ne arată că fie s-au certat de curând și tensiunile nu s-au stins, fie că din anumite motive nu exprimă prin vorbe ceea ce simt cu adevărat. În alte circumstanțe, urmărind direcția picioarelor unuia dintre cei doi parteneri sesizăm că, de fapt, interesul acelei persoane este orientat spre o altă …bancă, sau că în momentul în care el sau ea nu mai dorește să mai continue discuția, să rămână în preajma celuilalt, brusc, orientează vârfurile tălpilor în direcția în care ar dori să se îndepărteze de partener.

În analiza noastră trebuie să ținem cont de faptul că mâncărimile apărute pe partea anterioară a coapselor unuia dintre cei doi pot indica faptul că acesta este interesat de partener și dorește să se apropie mai mult în plan afectiv, fizic, iar atunci când mâncărimea coboară mai jos, pe partea anterioară a gambei, dorința de apropiere devine mai puternică și solicită o satisfacere imediată a acesteia. La polul opus, mâncărimile pe partea posterioară a coapsei și gambei ne pot indica faptul că persoana în cauză dorește să plece, că nu se mai simte confortabil în prezența celuilalt. Ca o concluzie, partea anterioară a coapselor poate fi asociată cu nevoia de apropiere și cu manifestarea interesului față de partener, iar cea posterioară cu nevoia de îndepărtare de celălalt, de subiectul conversației, de propunerile acestuia.

Dacă în cadrul relației de cuplu cei doi sunt atenți și receptivi, fiecare dintre ei, la limbajul nonverbal al celuilalt, tensiunile și conflictele pot fi evitate cu o mai mare ușurință, atractivitatea dintre ei va fi refăcută, revitalizată, iar comunicarea verbală se va desfășura în acord cu ceea ce transmit la nivel nonverbal corpurile celor doi parteneri.

Ce trebuie să reținem din acest articol:

  1. Poziția picioarelor ne oferă amănunte despre direcția în care este orientată atenția unei persoane;
  2. Direcția vârfurilor tălpilor indică cu exactitate orientarea interesului persoanei în cauză;
  3. Când picioarele sunt încrucișate, direcția interesului este dată de gamba și talpa piciorului poziționat deasupra;
  4. Mâncărimile apărute pe partea anterioară a coapselor pot indică faptul că persoana în cauză este interesată de partener și dorește să se apropie mai mult în plan afectiv, fizic;
  5. Când mâncărimea coboară mai jos, pe partea anterioară a gambei unei persoane, dorința de apropiere devine mai puternică și solicită o satisfacere imediată a acesteia;
  6. Mâncărimile pe partea posterioară a coapsei și gambei ne pot indica faptul că persoana în cauză dorește să plece, că nu se mai simte confortabil în prezența celuilalt.

Concluzie: Partea anterioară a coapselor poate fi asociată cu nevoia de apropiere și cu manifestarea interesului față de partener, iar cea posterioară cu nevoia de îndepărtare de celălalt, de subiectul conversației, de propunerile acestuia.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal în relația de cuplu.
 Vizualizări articol: 2991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 32 voturi
Limbajul nonverbal în relația de cuplu4.9532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei