Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 241 (8158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

Final pentru un proiect de succes

Finalul lunii septembrie a însemnat pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din municipiul Fălticeni momentul de încheiere al unuia dintre multiplele proiecte europene ce s-au derulat în această instituție de învățământ. Este vorba despre proiectul cu titlul„Customer service personalizat - competență cheie în turismul secolului XXI”, aprobat prin programul Erasmus+, Acţiune Cheie KA1 – Proiecte de mobilitate – Formare profesională (VET), cu nr. 2020-1-RO01-KA102-079077, care s-a desfășurat în plină pandemie, mai precis în perioada 01.10.2020-30.09.2022. Prin oportunitatea oferită de programul Erasmus+, 30 elevi de clasa a X-a, domeniul pregătirii de bază Turism şi alimentaţie, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, au derulat  stagii de formare profesională,în 2 fluxuri (15 elevi/flux), la agenți economici de profil (hoteluri și restaurante), din localitatea Braga, Portugalia.

Primul flux a avut loc în perioada 26 iulie – 13 august 2021, iar al doilea flux al proiectului, între 11-29 iulie 2022, cei 30 elevi fiind însoțiți în mobilitate de profesor Claudia Suseanu și profesor Geanina-Ionela Moroșan. Prin activitățile practice desfășurate în organizațiile Hotel Do Bom Jesus, Hotel Senhora-a-Branca, Café Vianna,  Bracara Augusta, Villa Garden, Pousada de Juventude, Restauração Unipessoal, Aplicaproposta – Bragamob – organizație intermediară, cu o experiență vastă în domeniul turismului și alimentației, atât la nivel local cât și internațional, precum și cu numeroase colaborări în mobilități VET, participanții și-au format abilități de comunicare profesională într-o limbă străină și de lucru în echipă și competențe  profesionale: de identificare a tipurilor de produse/servicii oferite de unitatea de primire, corelare a cerințelor specifice ale clienților cu produsele/serviciile oferite de organizația de primire, de a propune soluții la problemele sesizate de către clienți, de a personaliza modalitatea de relaționare cu turistul/clientul și de a gestiona feed-back-ul turiștilor/clienților. Coordonat de profesor inginer Claudia Suseanu, proiectul a avut ca obiective: formarea, la elevi, de competențe de personalizare a relaționării cu clienții într-un mediu de muncă diferit, respectând unicitatea fiecăruia, îmbunătățirea competențelor de rezolvare de probleme, formarea competențelor de corelare a cerințelor specifice ale clienților cu oferta de produse și servicii existente în unitatea de primire, îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină (engleză/portugheză), dezvoltarea abilităților de empatie, ascultare activă și flexibilitate la locul de muncă și în viața de zi cu zi. La finalul perioadei de mobilitate, elevii participanți au fost evaluați, iar competențele dobândite de către aceștia în stagiu au fost recunoscute prin obținerea Certificatului Europass Mobility. Datorită competențelor formate la agenți economici relevanți în domeniul ospitalității din Braga, proiectul a contribuit substanțial la alinierea nivelului de formare a abilităților și competențelor profesionale ale elevilor la cel european, oferind posibilitatea unei mai bune inserții pe piața muncii locale, dar și europene. De asemenea, domeniul turism și alimentație  presupune o interacțiune permanentă cu turiști de diferite naționalități, culturi, elevii participanți în proiect formându-și astfel atât competențe profesionale, privind adaptarea serviciilor oferite la particularitățile turiștilor, dar și de comunicare, lingvistice și interculturale. Totodată, elevii au realizat o incursiune în cultura, istoria, civilizația portugheză, prin activitățile culturale desfășurate. Competențele formate în timpul stagiului reprezintă totodată o valoare adăugată la dezvoltarea competențelor generale prevăzute în Programa școlară pentru modulele de specialitate, pentru domeniul turism și alimentație. Proiectul Customer service personalizat - competență cheie în turismul secolului XXI”, aprobat prin programul Erasmus+, Acţiune Cheie KA1 – Proiecte de mobilitate – Formare profesională (VET), cu nr. 2020-1-RO01-KA102-079077, a reprezentat o şansă în plus pentru elevii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, pentru viitorul acestora. Acest proiect va deschide oportunităţi în creşterea imaginii şcolii în comunitatea educaţională şi locală, creşterea calităţii în educaţie şi formarea profesională iniţială şi continuă la nivelul standardelor de calitate europeană, promovarea şi dezvoltarea parteneriatului educaţional intern şi extern, deschiderea spre valori educaţionale şi culturale europene.

Liana SĂVESCU-GHENGHEA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Final pentru un proiect de succes.
 Vizualizări articol: 1815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Final pentru un proiect de succes0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de Șalău cu sos de vin alb și cartofi natur Ingrediente- file de Șalău pentru o porție 200-250 gr.(se poate procura gata filetat)- ouă 2 buc.- sare, piper după gust- frișcă lichidă pentru gătit 100 gr.- cartofi albi pentru fiert 500 gr.- unt 50 gr.- verdeață (pătrunjel, mărar) Mod de... Citeşte