Trei unități școlare din Câmpulung Moldovenesc au accesat un proiect european în valoare de circa 350.000 de euro (1.727.136,34 lei) prin intermediul căruia vor organiza programe de educație non-formală, în aer liber, bazate pe sport, artă, tradiții locale, educație pentru ecologie și dezvoltare durabilă.
Proiectul va fi implementat la Liceul Tehnologic Nr.1 (director prof. Angelica Hulubeac – coordonatorul întregului proiect), Școala Profesională Specială și Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli", cu implicarea a 36 cadre didactice și a 321 elevi.
Potrivit celor implicați în proiect, „<PRO, artă sport și tradiții> își propune, prin activitățile sale, abordarea unor arii tematice de importanță majoră, care au nevoie de implicare și dezvoltare în Romania. Temele vor fi abordate prin diferite metode interactive, în cadrul atelierelor, cluburilor/ cercurilor, workshop-urilor, organizate în cadrul programelor de educație nonformală, în sistem outdoor. Utilizând educația nonformală și principiul participativ, elevul se va simți implicat direct în alegerea temei studiate, a structurii acesteia și a duratei de studiu alocat fiecărei teme. Proiectul <PRO, artă sport și tradiții>, privind educația nonformală în sistem outdoor, prin Programul Operațional Capital Uman, axa prioritară fiind Educație și competențe - îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul pre-universitar, promovează servicii educaționale de calitate, orientate pe nevoile elevilor și ale unei școli incluzive”, a arătat prof. Angelica Hulubeac.
Programul de educație va fi implementat prin intermediul a trei componente cheie: 1) Formarea acreditată a cadrelor didactice în domeniul educației nonformale în sistem outdoor; 2) Organizarea unui program de educație non-formală în sistem outdoor, bazat pe sport, artă și tradiții locale; 3) Educație ecologică în sistem outdoor.
La Liceul Tehnologic Nr.1, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în anul școlar 2021-2022, au fost înscriși un număr de 249 preșcolari și 530 elevi la învățământul liceal de zi, seral, școală profesională cu durata de 3 ani, învățământ profesional dual, școala de maiștri. Școala Profesională Specială școlarizează elevi cu CES (cerințe educative speciale), având deficiențe de intelect moderate și severe. Majoritatea provine din medii defavorizate (familii destrămate, monoparentale etc.), instituția școlarizând 245 de elevi în învățământul primar, gimnazial și profesional.
Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli" Câmpulung Moldovenesc are 421 de elevi.