Bustul generalului Iacob Zadik va fi amplasat pe Aleea Unioniștilor de lângă Palatul Administrativ, în apropierea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza și al lui Iancu Flondor, artizanul Unirii Bucovinei cu Țara Mamă.
„Pe 28 Noiembrie ne propunem să dezvelim bustul generalului Iacob Zadik, cel care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Iacob Zadik a comandat forțele române care au intrat în Bucovina după unirea acestei provincii cu România, la sfârșitul anului 1918.
La 6 noiembrie 1918, generalul Iacob Zadik, comandantul Diviziei 8, având în subordine Regimentele 16, 29 și 37 infanterie, precum și pe toți grănicerii și jandarmii cu serviciul de pază pe frontiera Bucovinei, a primit ordin să ocupe fără întârziere localitățile Ițcani și Suceava, iar de aici să extindă progresiv ocuparea până la Cernăuți inclusiv.
La data de 8 noiembrie 1918, comandamentul Diviziei 8 este stabilit la Burdujeni, iar generalul Zadik pleacă la Suceava și ia legătura cu autoritățile locale, iar apoi, la 9 noiembrie, Brigada 16 infanterie este primită în Siret, de unde continuă înaintarea spre nordul Bucovinei, neîntâmpinând nici o rezistență.
La 11 noiembrie 1918, trupele române conduse de generalul Iacob Zadik intră în Cernăuți și restabilesc ordinea și participă la preluarea puterii. Ulterior, la 28 noiembrie 1918, este convocat Congresul General al Bucovinei și se votează unirea Bucovinei cu România.
Ca răspuns la alocuţiunea lui Iancu Flondor, generalul Iacob Zadik a spus: „Onoraţi cetăţeni ai Bucovinei! În urma dorinţei Comitetului naţional bucovinean, M.S. Regele şi România au răspuns chemării şi au adus ajutorul armatei române, pentru ca liniştea acestei ţări să nu fie turburată. Sosind, aduc salutul cu iubire frăţească şi pot să spun cu iubire de mamă al României libere către ţara Bucovinei. În aceste momente, gândul meu se înalţă către Dumnezeu şi-i adresează mulţumirile României Mari că a scos sfânta dreptate la suprafaţă. Pentru despărţirea Bucovinei a trebuit să curgă sânge şi să cadă un cap de Domn, pentru reîmpreunarea ei însă n-a curs nici un pic de sânge, căci s-a făcut totul prin vrednicia voastră şi vrerea dreptăţii”.
Iacob Zadik a decedat la 8 aprilie 1970, la Bucureşti, în vârstă de 103 ani.