Memorabilul eveniment care a avut loc joi, 8 septembrie, în centrul municipiului Suceava - „Simfonii de toamnă”, ediția a IX-a, a avut, ca de fiecare dată, și o componentă umanitară. Astfel, sucevenii care s-au bucurat în acea seară de prestația celor peste 120 de artiști care au evoluat pe scena de pe esplanada centrală au fost invitați să susțină două cauze.
„Publicul a dăruit din nou împreună cu Rotary speranță si încredere!
Componenta umanitara a proiectului a vizat anul acesta Educația și Sănătatea. Apelul la a susține aceste două cauze a făcut ca sucevenii să doneze 70.000 lei.
Cu aceste fonduri donate de suceveni la <Simfonii de toamnă>, Rotary Club Suceava-Bucovina va oferi burse elevilor din mediul rural al județului, elevi cu rezultate excepționale la învățătură, pentru a putea studia la licee prestigioase din municipiul Suceava. O altă parte din fondurile strânse se va duce către susținerea persoanelor cu dizabilități psihice din județ care, pe lângă ergoterapie și psihoterapie, au și alte nevoi primare unde vom interveni.
Mulțumim, Suceava! Ne uităm în urmă și ne aducem aminte cu drag și emoție de prima ediție, cea din 2012. Anul acesta a fost ediția cu numărul 9, care a fost primită de un număr impresionant de suceveni. Nu ne-am așteptat să avem un public de aproximativ 8.000 de persoane. Impresionant! Sperăm să lăsăm în urmă o amintire plăcută și bucuria unei seri de toamnă elegantă și de calitate”, au anunțat reprezentanții Clubului Rotary Suceava-Bucovina, Cătălina Bălăceanu – președinte 2022-2023 și Dan Ioan Cușnir, manager de proiect.
La ediția din 2022, organizată după o pauză de doi ani, impusă de pandemie, sucevenii s-au bucurat de o seară de toamnă minunată, în compania artiștilor de la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău - dirijor Mihail Agafița, Capela Corală „Doina” - dirijor Ilona Stepan și Corpul de Dans al Filarmonicii. Au evoluat în concert soliștii: Tatiana Costiuc (soprană), Dumitru Mitu (tenor), Viorica Agafița (vioară), Martina Meola (pian), Marin Gheraș (nai), Eugen Negruta (acordeon). Artiștii au interpretat arii celebre de muzică clasică.
În prima parte a concertului a evoluat pe scenă soprana Ana Cebotari, acompaniată de Orchestra Mundicolor.
Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat și anul acesta, proiectul fiind susținut de companii importante din mediul de afaceri local, de autoritățile locale și judeţene și mass-media.