Elevii Liceului Tehnologic Special Bivolărie, coordonați de prof. Georgeta Cristina Mehedeniuc, au fost desemnați printre cei 10 laureați ai concursului de artă digitală „Școala Viitorului”, fiind răsplătiți cu o tablă interactivă și un videoproiector. Premiile au fost oferite de Asociația Ateliere Fără Frontiere.
Pentru concurs, elevii au ilustrat printr-un material video cum își doresc să arate școala viitorului.
Talentați, creativi, elevii cu deficiențe de auz de la Bivolărie au pregătit un videoclip de aproape 3 minute în care au explicat prin limbaj mimico-gestual (clipul a fost subtitrat) că își doresc acces la o bază de date cu lecții traduse în LSR (limba semnelor române) sau LMG (limbaj mimico-gestual).
De asemenea, aceștia au arătat că vor să aibă acces la toate informațiile de bază prin lecțiile de teorie, laborator, instruire practică, iar fiecare sală să fie dotată cu câte un monitor mare. Ei își doresc să colaboreze, cu ajutorul unei aplicații, cu toate școlile din țară și să afle noutățile din domeniu de la școli cu renume din străinătate.
Materialul pregătit de elevii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie poate fi vizionat în linkul următor: https://www.educlick.ro/concurs-scoala-viitorului.
„Liceul Tehnologic Special Bivolărie este un loc caracterizat de solidaritate, de aceea echipamentele câștigate aduc beneficii pentru toată comunitatea din școală. Liceul reprezintă în sine, în totalitate, un succes și un model pentru toți cei care cred în egalitatea de șanse atinsă prin unitate, cooperare și înțelegere”, spun reprezentanții școlii.
„Este neașteptat de frumos! Avem timp să ieșim fiecare la tablă și să învățăm. Acum avem cu ce să luptăm cu neștiința!” a fost mesajul final, transmis de elevii din Bivolărie.
Echipamente câștigate și anul trecut
Georgeta Cristina Mehedeniuca menționat că și în anul școlar 2021-2022, o echipă de elevi cu deficiențe de auz de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie a participat la Concursul de artă digitală „Școala viitorului”, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere prin platforma educlik.
În urma acestui proiect, la Liceul Tehnologic Special Bivolărie au ajuns 15 calculatoare: 10 calculatoare s-au folosit pentru amenajarea unui laborator de turism și alimentație, iar 5 calculatoare pentru echiparea atelierului de patiserie-cofetărie și a patru săli de curs, pentru elevii cu deficiență de auz de la învățământul profesional special.
Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate.
Educlickeste un program prin care calculatoarele uzate devin calculatoare utile pentru educația digitală în școlile, ONG-urile și instituțiile care lucrează cu comunități dezavantajate.