Zeci de credincioși au participat la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului-Făcătoare de minuni, la Biserica Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, în ultima zi din luna august, zi în care se marchează „Așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă”.
În cinstea Icoanei Maicii Domnului-Făcătoare de minuni, Biserica Spitalului Județean Suceava a oficiat mai multe slujbe religioase atât pe 30 august, cât și pe 31 august, totul culminând miercuri, după Sfânta Liturghie, cu procesiunea cu Icoana Maicii Domnului-Făcătoare de minuni, procesiune la care au fost scoase din biserică și raclele în care se află fragmente din moaștele mai multor sfinți ocrotitori.
Icoana Maicii Domnului din faţa raclei Sfintelor Moaşte a lăcrimat în timpul Sfintei Liturghii din 31 august 2003. „Sfintele Moaşte formează un preţios dar duhovnicesc pe care ni L-a dat Dumnezeu. Ele sunt totodată o puternică şi convingătoare dovadă văzută a nevăzutului nostru Dumnezeu. Omul legat de pământ vrea întotdeauna să vadă, să pipăie, să înţeleagă mai întâi şi apoi să creadă. El mereu caută să vadă minuni, să vadă îngeri, să vadă sfinţi, să vadă ce este dincolo de mormânt. Moaştele Sfinţilor ne vorbesc... Ne cheamă să trăim pentru Dumnezeu, ne invită să mergem pe calea desăvârşirii”, susține preotul misionar Constantin Diaconaşu.
Slujbă de priveghere pentru Noul An Bisericesc
În curtea Spitalului Vechi, s-au adunat miercuri zeci de oameni, care s-au alăturat unui sobor numeros de preoți și diaconi și au pornit, împreună, în procesiune în jurul bisericii. La evenimentul religios au participat atât credincioși apropiați acestei biserici, cât și pacienți, rude ale acestora, personal medical. În sunet de clopote și de toacă, credincioșii au purtat în mâini, pe toată perioada procesiunii, lumânări aprinse. Ziua de miercuri a continuat cu săvârșirea Acatistului, a Tainei Sfântului Maslu, Slujba Aghesmei cu Moliftele Sf. Vasile cel Mare, iar seara cu slujba Vecerniei și slujba de priveghere pentru Noul An Bisericesc (1 septembrie). Începutul Anului Nou bisericesc, conform basilica.ro, a fost instituit de Sfinții Părinți la Sinodul I de la Niceea. Ei au stabilit să se sărbătorească data de 1 septembrie ca un început al mântuirii creștinilor, în amintirea intrării lui Hristos în mijlocul adunării evreilor vestind tuturor anul bineplăcut Domnului. Tot în ziua de 1 septembrie, Biserica a rânduit să fie pomenit Sfântul Cuviosul Dionisie Exiguul, din Dobrogea, care a alcătuit cronologia creştină, numărând pentru întâia oară anii începând de la Hristos.
Rugăciuni - grabnic ajutătoare
Preotul misionar Constantin Diaconaşu s-a rugat împreună cu ceilalți preoți și diaconi, împreună cu credincioșii adunați la slujbe, pentru ca Dumnezeu și Maica Domnului să aibă grijă de acest popor, de bolnavi, „rugăciunile - grabnic ajutătoare - să fie spre folosul sufletesc și trupesc al tuturor celor aflați în boli, în nevoi, în suferințe”.
Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” şi „Izvorul Tămăduirii” este o biserică misionară şi aparţine de Spitalul Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, fiind situată în curtea Spitalului Vechi. Începând din 2011, Biserica mai are un hram, şi anume Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, care se prăznuieşte pe 9 noiembrie. În Sfânta Biserică sunt păstrate cu grijă fragmente din moaştele a peste 70 de sfinţi.