După ce au aflat rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, elevii suceveni au depus 302 contestaţii. 124 dintre candidați s-au arătat nemulțumiți de calificativele primite la limba şi literatura română, iar 53 de contestații vin din partea elevilor care consideră că au fost dezavantajați la biologie. La matematică s-au înregistrat 51 de reclamații, iar 26 de contestații sunt la geografie. La logică vor fi recorectate 22 de lucrări, la istorie - 20 și câte 2 lafizică, sociologie, psihologie.
Reevaluarea lucrărilor are loc până pe data de 2 septembrie, urmând ca sâmbătă, 3 septembrie, să fie afişate rezultatele finale.
Nota comisiei de contestaţii va fi nota finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii pentru ca nota să se modifice.
În Suceava, rata de reuşită a candidaților la examenul de bac, sesiunea de toamnă, este de aproape 30,2%, rezultat ce plasează județul nostru sub media înregistrată la nivel național, respectiv 32,5%
269 de candidați au reușit să treacă cu bine de examenul maturității (au media peste 6) din totalul de 891 prezenți la testare.
Au fost 1.152 de candidați înscriși, numărul absenților a fost de 261, trei candidați au fost eliminați din examen, iar 619 sunt la categoria „picați”.
Cei mai mulți dintre absolvenții din această toamnă, 234 la număr, au medii din intervalul 6 – 6,99, mulți promovând la mustață cea de-a doua sesiune a bacului.
Medii între 7 și 7,99 sunt 26, iar între 8 și 8,99 sunt 6 candidați.
Alți trei candidați au obținut medii peste 9.
Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să fi susținut toate probele de competențe; să aibă minimum nota 5 la fiecare probă scrisă; să aibă cel puțin media 6 la probele scrise.