Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava va demara, odată cu începerea anului școlar, o amplă acțiune de control, timp de o lună de zile, în cadrul căreia se va verifica în detaliu tot ce înseamnă alimentație publică pentru elevi.
Inspectorii sanitar-veterinari vor verifica condițiile de igienă și de depozitare a produselor alimentare, la internatele unde se servește și masa, grădinițe cu program prelungit, locuri de depozitare alimente în cadrul proiectului ”Cornul și laptele”, firme de catering. De asemenea, vor fi verificate mijloacele de transport cu care sunt duse alimentele în școli, dar și magazinele alimentare din proximitatea unităților de învățământ.
Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, a declarat:
”Facem apel la toți directorii de școli, la agenții economici, la toate persoanele care au responsabilitate pe partea de alimentație publică. Nimeni nu își dorește să apară probleme, să avem cazuri de toxiinfecție alimentară, prin urmare facem apel la responsabilitate, la mare atenție la acest sector. Programele legate de masă caldă implică atenție, responsabilitate, ar fi mare păcat să avem cazuri grave de toxiinfecție în rândul copiilor”.
Printre altele, se cere mare atenție la condițiile de igienă, condițiile de depozitare a produselor alimentare, etichetare, manipulare produse, contracte privind DDD (deratizare, dezinsecție, dezinfecție).
Directorul Sorin Mihai Voloșeniuc a subliniat că echipele de control vor căuta să acopere o zonă cât mai mare pe linie de control privind alimentația destinată elevilor și se speră că se vor identifica doar probleme minore, care să fie remediate la timp și să fie preîntâmpinate astfel problemele grave.