Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 202 (8119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Măsuri neplăcute, dar necesare

Dispoziție de blocare a accesului pe DN 17B, în zona alunecărilor masive, pentru a nu se produce o nenorocire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circulația de pe DN 17B, între Crucea și Broșteni, nu se mai poate desfășura în condiții de siguranță, o perioadă de timp, în urma căderilor masive de pe versanți din zona localității Holda, înregistrate la finele săptămânii trecute. Din păcate, lucrarea de consolidare efectuată de firma Geiger Transilvania nu a rezistat, iar 80% din plasa de protecție și elementele de siguranță au fost distruse.

În urma verificărilor efectuate pe teren și a pericolelor identificate pentru siguranța traficului rutier și a cetățenilor, comisia deplasată la fața locului (alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ISU Suceava, Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Direcției Silvice Suceava – Ocolul Silvic Crucea, IPJ Suceava – Poliția Municipiului Vatra Dornei, Inspectoratul Județean în Construcții și Primăria orașului Broșteni) a decis menținerea interdicției de circulație pe tronsonul de drum afectat.

S-a constatat în teren că deși au fost montate indicatoare cu afișarea rutelor ocolitoare, precum și indicatoare de interzicere a accesului pe segmentul de drum afectat, unii conducători de vehicule au forțat trecerea, punându-și în pericol viața și periclitând totodată eforturile specialiștilor pentru desfășurarea lucrărilor necesare redării tronsonului de drum circulației rutiere în condiții de siguranță.

”Aceste comportament de forțare a trecerii prin segmentul de drum închis circulației s-a manifestat inclusiv pe timpul cât prefectul se afla la fața locului, prin urmare reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat blocarea fizică (cu anrocamente) a porțiunii de drum pe care se putea circula în condiții riscante, cu atât mai mult cu cât fenomenul de cădere a pietrelor de pe versant este și la această oră activ”, a transmis Prefectura Suceava.

Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat Serviciului Poliției Rutiere mobilizarea echipajelor de poliție rutieră suplimentare pentru monitorizarea situației și asigurarea respectării interdicțiilor impuse în vederea reducerii tuturor riscurilor.

”Sunt pe deplin conștient că restricțiile impuse pe acest drum provoacă disconfort, și din acest motiv apelez la înțelegerea tuturor celor afectați. Au fost adoptate măsuri care pun pe primul plan securitatea cetățenilor, și circulația pe porțiunea de drum afectată va fi reluată doar după ce vor fi îndeplinite toate condițiile de siguranță. Până nu se stopează căderile de pietre de pe versant nu se pune problema intervenției pentru degajarea drumului, pericolul pentru muncitori ar fi prea mare. Ulterior, specialiștii vor decide ce soluție tehnică se va adopta”, a declarat Alexandru Moldovan. 

Având în vedere intervențiile care trebuie făcute este destul de clar că reluarea circulației în condiții de siguranță nu se va face de pe o zi pe alta.

 

Zona critică, consolidată recent

Din păcate, este vorba chiar de versantul la care s-au făcut lucrări de stabilizare, încheiate în luna decembrie a anului trecut.

În vara anului trecut, în același loc, s-au înregistrat mari căderi de pe versant, de blocuri de piatră de 40-50 de tone, care au dus la închiderea circulației și ulterior la ample lucrări, care au presupus detonarea unor mari blocuri de piatră și apoi efectuarea de lucrări de consolidare și stabilizare.  

Firma Geiger Transilvania a lucrat în a doua parte a anului trecut la stabilizarea versantului. După operațiuni de dinamitare, versantul a fost consolidat, iar alpiniști utilitari au lucrat pe versant și au montat plase de protecție care să oprească eventuale pietre care s-ar mai putea desprinde.

Din păcate, problemele au reapărut mult prea repede, plasele de protecție fiind ”măturate” de căderile mari de piatră, ceea ce ridică întrebări cu privire la cum s-a lucrat.

Lucrarea trebuia recepționată pe 1 septembrie, condiții în care rezultă că firma prestatoare o are încă în responsabilitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispoziție de blocare a accesului pe DN 17B, în zona alunecărilor masive, pentru a nu se produce o nenorocire.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dispoziție de blocare a accesului pe DN 17B, în zona alunecărilor masive, pentru a nu se produce o nenorocire1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei