Organizația Frăția Lupilor Suceava va organiza în perioada 1-3 septembrie 2022 o tabăra de supraviețuire în pădurea de la Pătrăuți. Tabăra este dedicată familiilor și este organizată în cadrul proiectului „Tinerii în natură. Școala curajului”.
La ediția de anul acesta, participanții vor putea să învețe tehnici de supraviețuire de la Relu Nica, lector specializat în lecții de supraviețuire, Adrian Cătălin – instructor tir cu arcul și Marius Lup – instructor tir airsoft. Potrivit organizatorilor, în prima zi a taberei, joi, 1 septembrie 2022, va fi organizat un atelier de meșteșuguri, respectiv cioplitul în lemn. „Relu Nica va împărtăși cu participanții la tabără din ce a învățat el în peste 40 de ani de lucru cu lemnul, respectiv utilitatea esențelor, diferența de densitate la aceeași specie în funcție de amplasarea arborilor în teren, recoltarea și debitarea lemnului. În cadrul atelierului vom explica cum alegem materialul pentru diferite piese, în funcție de esență și destinație. Și după ce am adunat atâtea cunoștințe teoretice, vom trece și la treabă. Fiecare dintre participanți își va realiza o piesă la alegere, dintre următoarele variante: lingură, cană sau scăunel cu trei picioare”, a spus Marius Lup, organizatorul acestei tabere.
Pentru următoarele două zile, 2 și 3 septembrie, sunt pregătite mai multe module de supraviețuire care vor oferi reperele de bază care să vă ajute să supraviețuiți în natură. Cursul va începe cu o discuție de cunoaștere, după care Relu Nica va face o prezentare a materialelor care vor fi folosite. Va urma apoi o prezentare a tehnicilor de deplasare, respirație și importanța echipamentului. „În cadrul acestor cursuri vom merge în pădure unde vom exersa cioplaj, batoning, alte tehnici și noduri, vom explica diferența dintre adăpost și sanctuar și vom amenaja adăposturi în pădure. Ulterior vom ajunge și la capitolele de foc și apă, vom discuta și exersa procurarea și păstrarea materialelor pentru aprinderea focului, dar și despre tipuri de foc în funcție de destinație și moduri și ustensile de aprindere a focului”, a mai explicat Marius Lup.
Relații suplimentare despre această tabără de supraviețuire pot fi obținute la numărul de telefon 0753.111.621.