„Lume, lume... hai la târg” este chemarea la care au răspuns sute de suceveni, dar și turiști, chiar din prima zi a evenimentului care aduce la un loc aproximativ 130 de meșteri și producători de bunătăți din toată țara.
Înșiruiți de o parte și de alta a ulițelor Muzeului Satului, printre frumoasele case din Bucovina, unii mai în soare, protejați de corturi, alții la umbra maiestuoșilor copaci, meșteri populari, creatori de obiecte artistice, hand made, anticari și producători de bunătăți (vinuri, sucuri, lavandă, trandafiri, miere, plăcinte, cozonaci, înghețată etc.) pentru toate gusturile și buzunarele, îi așteaptă pe vizitatori cu fel de fel de minunății.
“<Lume, lume... hai la târg> a devenit un eveniment tradițional, la câți ani a tot avut loc, exceptând perioada de pandemie, când nu s-a putut organiza. Este un eveniment care are loc în debutul lunii august – Luna Diasporei, în care nu există weekend fără un eveniment important – Motorfest, Festivalul de artă medievală, apoi revine rock-ul în Cetate, iar în ultimul weekend vom avea teatru în Cetate.
Pe 21 august vom avea o acțiune în cadrul programului <Basarabia salută Bucovina>, când vom avea un concert cu Frații Adhadov și Eugen Doga.
Iar în întreg județul avem pentru luna august evenimente, nu doar la Cetate, iar nu doar sucevenii, ci și turiștii sunt așteptați să participe”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă.
Iar indiferent de vreme, la evenimente trebuie și mâncare bună și ceva care să te răcorească ori să te îndulcească. Se găsesc și astea.
Invitat pentru a treia oară la Suceava, chef Cătălin Scărlătescu și echipa sa gătesc pentru public produse gastronomice consacrate, dar și câteva noutăți.
„Târgul meșterilor populari este primul eveniment al verii, organizat de Muzeul Bucovinei. <Lume, lume... hai la târg> propune publicului sucevean, și nu numai, produse diverse, artizanale, meșteșugărești ori care au temă tradițională, produse gastronomice, pentru cele de bucătărie fiind invitat chef Cătălin Scărlătescu.
În fiecare zi Ansamblul <Ciprian Porumbescu> va realiza mini-spectacole, cu tematică aleasă din mai multe zone geografice ale țării, iar spre deosebire de anii precedenți, nu vor mai avea loc pe scenă, ci prin diverse puncte din târg”, a explicat Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, organizator al evenimentului.
Practic, de joc și voie bună se ocupă Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, care, în toate cele trei zile, după ora 16.00, are pregătite momente de muzică și dansuri populare pe ulițele muzeului.
Târgul este deschis inclusiv sâmbătă și duminică, între orele 09.00-20.00.
Prețul biletelor de intrare este de 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru pensionari și 1 leu pentru copii, elevi și studenți.