vineri, 29 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 176 (8093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru persoane cu dizabilități

Locuințe maxim protejate și centre de zi la Horodniceni, Fântânele, Adâncata, Moara, Sasca Mică și Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe proiecte de înființare a unor locuințe maxim protejate și centre de zi pentru persoane cu dizabilități au fost aprobate de consilierii județeni, în ședința din luna iulie. Sunt proiecte care beneficiază de finanțare nerambursabilă, în cadrul programului de interes naţional „Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”.

Concret, a fost aprobată înființarea de locuințe maxim protejate pentru persoane adulte în comunele Horodniceni, Fântânele, Adâncata, Moara- Vornicenii Mari, cu o capacitate de 10 locuri/casă, în municipiul Suceava- cu 8 locuri/ casă, precum și a două centre de zi cu capacitate de 30 de locuri, unul în municipiul Suceava și unul în comuna Cornu Luncii.

Imobilele în care se vor desfășura serviciile sociale de tip locuință protejată pentru persoane adulte cu dizabilități sunt date în folosință gratuită Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Instituția contribuie la proiecte cu 10% din valoarea finanțării nerambursabile.  

În cadrul planului de restructurare a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului poate astfel înființa noi servicii alternative.

Se urmărește sprijinirea persoanelor cu dizabilități în vederea integrării în viața familială și cea comunitară oferindu-le servicii integrate de găzduire, informare și consiliere socială, asistență medicală, consiliere psihologică, abilitare și reabilitare, deprinderi de trai independent, educație / pregătire pentru muncă și implicare și participare socială și civică.

Centrul de zi din comuna Cornu Luncii, de la Sasca Mică, se va numi ,,Sfânta Ecaterina", iar cel din municipiul Suceava va avea numele „Terapia”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuințe maxim protejate și centre de zi la Horodniceni, Fântânele, Adâncata, Moara, Sasca Mică și Suceava.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuințe maxim protejate și centre de zi la Horodniceni, Fântânele, Adâncata, Moara, Sasca Mică și Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei