150 de copii și tineri din localitățile Vicovu de Sus, Straja, Ulma, Paltinu, Brodina, Nisipitu, Lupcina au participat, în perioada 23 – 24 iulie 2022, la Tabăra de vară „Mai aproape de cer”, ediția a II-a, la Schitul „Sf. Ilie” Salaș (Mănăstirea Putna).
Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea și cu sprijinul arhimandritului Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, și coordonată de profesorul de religie Vasile Schipor, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, care este și coordonatorul și sufletul Grupului vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.
În prima zi a taberei, copiii și tinerii s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a inspectorului școlar de religie prof. Daniela Ceredeev.
„M-au întâmpinat și mi-au primenit sufletul în îmbrățișarea lor aproape 150 de copii și tineri din satele și cătunele răsfirate sub cerul înalt din această parte a Bucovinei. Și mi-au închipuit chiar Cerul.Pentru că, nu-i așa?, suntem adesea pământ pentru noi, dar putem fi, oricând am vrea, cer pentru altcineva”, a mărturisit prof. Daniela Ceredeev, care a organizat cu copiii mai multe activități în timpul petrecut în tabăra de la Schitul „Sf. Ilie” Salaș.
Pe lângă activitățile, jocurile diverse pe care le-au propus organizatorii și la care au fost implicați copiii și tinerii, aceștia s-au bucurat de un cadru natural mirific, au alergat, au fost împreună și asta a contat cel mai mult. S-au legat prietenii, s-au făcut promisiuni pentru o nouă întâlnire. Nu au lipsit rugăciunile și cântecele care, prin glasuri nevinovate de copii, au „brăzdat” liniștea unui loc binecuvântat de Dumnezeu.
Inspectorul școlar Daniela Ceredeev ne-a spus că se fac în continuare înscrieri și se așteaptă propuneri de proiecte în care să fie implicați cât mai mulți copii și tineri din localitățile sucevene.
Școlile de vară „Copii la altar” fac parte din programul „Doxologia copiilor”, inițiat și coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, desfășurat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Calinic.
„Este un program pe care-l coordonez și-n acest an cu încredințarea că ne cresc frumos, tare frumos, copiii în Școala Bisericii. Și-s recunoscătoare tare pentru fiecare copil (dintre cei peste 2000 din primele săptămâni ale vacanței de vară din acest an și dintre cei peste 4000 din ediția de anul trecut) participant la școlile de vară”, a transmis coordonatoarea proiectului. Înscrierile continuă și propunerile de proiecte proprii se fac prin completarea formularului specific: https://forms.gle/SfTmhanF1P8Jzu1WA .