Peste 550 de noi apartamente urmează să fie amenajate într-un nou cartier de locuințe de tip bloc turn, pentru care s-au depus deja documentațiile necesare, pentru a fi construit în cartierul sucevean Burdujeni.
Uriașa investiție imobiliară – 12 blocuri cu demisol, parter și câte 9 etaje, urmează a fi făcută pe o laterală a străzii Gheorghe Doja, aproape vizavi de intrarea pe strada Aleea Dumbrăvii, în locul unor case care vor fi demolate.
Noul cartier de locuințe în comun, pentru care este în curs de elaborare Planul Urbanistic Zonal și regulamentul de urbanism aferent, urmează să fie construit pe un teren proprietate privată cu o suprafață totală de aproape 20.000 de mp, compus din mai multe parcele cadastrale.
Pe acel teren, beneficiarii investiției – Dinu Vițelaru și Vica Puiu, au de gând să ridice 12 blocuri turn, cu 11 niveluri (demisol, parte și câte 9 etaje).
În total, sunt plănuite a rezulta 552 de apartamente, dar și spații comerciale, birouri și spații de prestări servicii, dar fără a fi asigurate locuri de parcare suficiente.
Mai exact, conform planurilor urmează să fie amenajate 471 de locuri de parcare, din care 279 la nivelul solului și 192 la subsol. Din start, rezultă un deficit de 81 de locuri de parcare comparativ cu numărul de apartamente, dar spații pentru parcare au nevoie și cei care lucrează la birouri acolo, dar și pentru spațiile comerciale care vor funcționa în acea zonă.
La nivel teoretic, noul cartier ar urma să aibă aproape 4000 de mp de spații verzi, printre blocuri, dar și un mic loc de joacă pentru copii.
Dacă apariția unor noi locuințe pe piață îi bucură pe cei care au de gând să facă astfel de achiziții, amenajarea unui nou cartier, de asemenea dimensiuni, într-o zonă în care predomină locuințele joase, de tip casă, îi va nemulțumi pe cei din zonă, care, în timp, se vor confrunta cu o creștere a traficului rutier, mici ambuteiaje, o aglomerare a trotuarelor de pe strada principală, Gheorghe Doja, pentru că multe din mașinile celor care vor veni acolo vor fi staționate, iar dacă instalațiile de apă potabilă și canalizare sunt dimensionate pentru cerințele actuale, vor fi probleme și în această privință.
Situații similare vor mai apărea în perioada următoare și în alte zone ale municipiului reședință de județ, expansiunea imobiliară fiind puternică, în ciuda crizei economice, iar fără o gândire unitară, amplă, care să țină cont de noile provocări urbanistice și edilitare, se vor accentua o serie de probleme actuale, dar vor apărea și altele noi.