În seara zilei de marți, 19 iulie, începând cu ora 17, a fost oficiată slujba Vecerniei la Biserica cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, urmată, o oră mai târziu, de procesiunea religioasă cu moaștele Sfinților Epictet și Astion, cu plecare de la Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, pe următorul traseu: str. Nicolae Beldiceanu – Spitalul Municipal Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Aleea Pietonală – Bulevardul Revoluției – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica Sf. Ilie.
Scoaterea în procesiune a moaștelor Sfinților Epictet și Astion, cele mai vechi Sfinte Moaște descoperite pe teritoriul României, împreună cu icoana Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, avea loc de obicei pe 20 iulie. Anul trecut, preot protopop Adrian Dulgheriu a luat decizia ca procesiunea să se facă cu o zi mai devreme, în primul rând pentru a se evita aglomerația din ziua în care este sărbătorit proorocul, care este patronul spiritual și protectorul urbei de pe Șomuz, și pentru a preveni blocarea traficului rutier pe străzile pe care se desfășoară acest eveniment, și în al doilea rând, pentru a da posibilitatea preoților din parohiile din Protopopiatul Fălticeni să participe la procesiune.
Cea mai impresionantă procesiune din ultimii ani ca număr de participanți
Anul acesta se poate spune că a fost una dintre cele mai impresionante procesiuni, prin participarea unui număr de aproape 100 de preoți din parohiile Protopopiatului Fălticeni, dar și slujitori ai Domnului veniți mai de departe, care își au rădăcinile în Fălticeni sau au fost hirotoniți ca preoți și diaconi în acest oraș și care dorit să își arate dragostea lor față de Sfântul Ilie și Sfinții Mucenici Epictet și Astion. Alături de preoți au fost și numeroși elevi de la Școala de Subofițeri Jandarmi care au mers cu torțe aprinse în jurul baldachinului cu sfinte moaște, dar și un număr impresionant de oameni.
După plecarea de la Biserica „Sfântul Ilie”, unde s-au citit rugăciuni pentru ocrotirea orașului de dezastre și pentru ca ploile să aducă bunăstare agricultorilor, primul popas a fost făcut în fața Spitalului Municipal, unde preoții, împreună cu preotul Constantin Pavel de la biserica „Sfântul Pantelimon” din incinta unității medicale, s-au rugat pentru sănătatea celor aflați în această unitate medicală, pentru cei care îi îngrijesc pentru pacienți și pentru familiile lor. La Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, sfintele moaște, credincioșii și soborul de preoți au fost întâmpinați de preotul paroh Adrian Brădățanu. Aici s-au rostit rugăciuni pentru cei adormiți în cimitirele Fălticeniului și întru pomenirea înaintașilor - martiri căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării. Procesiunea a continuat spre Primăria Fălticeni, unde au fost așteptați de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon și directorul Poliției Locale, Paul Buhlea. În fața clădirii administrației publice locale au fost rostite rugăciuni pentru poporul român și conducătorii localității, pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor benefice pentru cetățenii orașului. Înainte ca baldachinul în care se aflau sfintele moaște, purtat pe umeri de patru enoriași ai Parohiei „Sfântul Ilie” și flancat de torțele purtate de elevi jandarmi, să ajungă la lăcașul de cult de unde a plecat, a făcut o ultimă oprire la Catedrala „Învierea Domnului”.