Aproape 800 de candidaţi suceveni care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice marți, 19 iulie.
Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, trei candidați au fost notați cu 10 la lucrarea scrisă.
Este vorba despre o candidată cu domiciliul în Cluj-Napoca, ce a susținut proba la Suceava, Emanuela Cazan, care a dat examenul pentru un post în învățământul preșcolar.
Cu 10 a fost evaluată și lucrarea Elenei Gabriela Gagniuc, din municipiul Suceava, la consiliere pedagogică, dar și a Geaninei Alina Lissov, tot din municipiu, care a susținut titularizarea la disciplina farmacie.
De cealaltă parte, 155 dintre cei care au susținut proba au primit calificative între 1,99 și 4,99, 244 au note din intervalul 5 – 6,99, iar 358 au medii între 7 – 9,99.
52,7% dintre cei care au susţinut testarea au luat peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular.
Contestațiile se depun la sediul IȘJ Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie.
Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.
Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
48,68% - promovarea la nivel național
Rata notelor (inițiale) peste 7 obținute din județ este ușor mai ridicată decât cea înregistrată la nivel național - 48,68%.
Potrivit Ministerului Educației, județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Bacău, București, Neamț, Argeș, Prahova și Dâmbovița au avut cele mai bune rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7 (peste 50% din total candidați).
Județele Călărași, Gorj, Tulcea, și Mehedinți au avut cele mai slabe rezultate.