Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, și-au prezentat raportul de activitate pentru ultima sesiune parlamentară. Cei trei parlamentari, împreună sau separat, au avut 38 de inițiative legislative, 36 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor, 50 de luări de cuvânt în Plenul Senatului și au ținut 195 de audiențe. În ceea ce privește inițiativele legislative, una dintre acestea are în vedere prezența la rafturi în supermarketuri a 50% produse românești. Parlamentarii AUR de Suceava au arătat că prin această inițiativă, comercianții ar urma să aibă obligația ca pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produsele lactate şi de panificaţie, să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 50%din volumul de marfă de pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse alimentare, provenite din lanţul alimentar scurt. Asta ar însemna, potrivit propunerii parlamentarilor AUR de Suceava, achiziția produselor de la maxim 400 km de locul în care este situat supermarketul ori maxim de la un operator economic angajat în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică locală.
Printre proiectele de lege inițiate de parlamentarii AUR de Suceava se numără și cele pentru stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, pentru vânzarea masei lemnoase doar la drum auto începând cu data de 1 ianuarie 2023, sau proiectul pentru privind instituirea unui moratoriu de 10 ani pentru exploatarea limitată a masei lemnoase doar pentru consumul intern. În același timp, Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa au anunțat că AUR urmează să inițieze un nou proiect de lege pentru eliminarea finanțării de la bugetul de stat a partidelor politice.
Parlamentarii AUR Suceava au mai precizat că în ceea ce privește interpelările adresate prim-ministrului, acestea au vizat problematica cheltuirii banilor publici pe perioada pandemiei, precum și destinația împrumuturilor făcute de România, situația creată la Serviciul de Înmatriculări Auto și faptul că lipsa examinatorilor blochează un serviciu public de mai bine de 6 luni. Ei au mai spus că patru interpelări și întrebări au vizat mutarea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș, iar alte patru interpelări au vizat reducerea taxelor la carburanți, precum și reducerea taxelor pentru gaz, energie și alimente.